skriftställare

Skriftställare är synonymt med tidningsman och publicist och kan beskrivas som ”författare (ofta av annat än skönlitteratur)”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av skriftställare och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till skriftställare

publicist, tidningsman

Motsatsord till skriftställare

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till skriftställare.

Vad betyder skriftställare?

 1. författare (ofta av annat än skönlitteratur)

Böjningar av skriftställare

 1. skriftställare
 2. skriftställaren
 3. skriftställarens
 4. skriftställares
 5. skriftställarna
 6. skriftställarnas

Exempel på hur ordet skriftställare kan användas

 1. hon verkade som journalist och skriftställare

Exempel på hur ordet skriftställare används i svenska tidningar

 1. Där finns inte så många nazister – kanske inte någon alls egentligen – men där finns flera skriftställare som yttrat sig dubiöst om andra totalitära system.
 2. Numera är jag oberoende skriftställare.
 3. Kallar sig helst skriftställare, liksom ­Strindberg, Kar de Mumma och Jan Myrdal före honom.
 4. Monica tyckte att Toots var lik skriftställaren och jazzfantasten Pär Rådström, vilket fick till följd att de båda uppträdde tillsammans som Toots and Poots.
 5. Filip levde på 300–talet f Kr, men citatet dyker inte upp förrän i den grekiske skriftställaren Plutarkos Moralia, en berömd och mycket läst samling essäer och tal.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till skriftställare är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är tidningsman en synonym till skriftställare. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.