skriva av

Skriva av är synonymt med planka och kan beskrivas som ”skriva samma text som redan står någon annanstans; kopiera manuellt”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av skriva av och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till skriva av

planka

Motsatsord till skriva av

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till skriva av.

Vad betyder skriva av?

  1. skriva samma text som redan står någon annanstans; kopiera manuellt

Böjningar av skriva av

  1. skriva av

Exempel på hur frasen skriva av kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur frasen skriva av används i svenska tidningar

  1. Det mesta härrör från urusla, gamla företagsköp som nu blivit i det närmaste värdelösa och där Ericsson tvingats skriva av värdet på tillgångar.
  2. Innan moderna operativsystem och internets enorma utbud av program och spel fanns det inte alltid något annat val än att noggrant skriva av ett program, kodrad för kodrad, från en manual eller pc–tidning.
  3. Det finns en trend inom utrikesjournalistiken att bara skriva av telegram, kanske av ekonomiska skäl, men man måste känna på både luften och lukten.
  4. Han kände ett behov av att skriva av sig och, antagligen, att skriva in sig i historien.
  5. Jag fick feeling och fortsatte skriva av allt.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till skriva av är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är planka en synonym till skriva av. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.