skriva ned

Skriva ned är synonymt med anteckna och notera och kan beskrivas som ”skriva vad som sägs i ett samtal för att spara innehållet i samtalet eller valda delar därur”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av skriva ned och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till skriva ned

anteckna, notera, skriva

Motsatsord till skriva ned

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till skriva ned.

Vad betyder skriva ned?

  1. skriva vad som sägs i ett samtal för att spara innehållet i samtalet eller valda delar därur

Böjningar av skriva ned

  1. skriva ned

Exempel på hur frasen skriva ned kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur frasen skriva ned används i svenska tidningar

  1. Efter pensioneringen fortsatte Gert att delta i diskussionen om funktionshindrades situation i samhället och med att skriva ned sina erfarenheter av ett yrkesliv i ledningen för den mest profilerade skolan inom området.
  2. Jag borde fan skriva ned det här, tänkte jag gymnasialt högmodigt, det är stort.
  3. Trots att en vinstbegränsning inte främst skulle drabba börsnoterade bolag kan de påverkas indirekt eftersom de kan tvingas skriva ned goodwill, alltså mellanskillnaden mellan det bolagen betalat för företag de köpt och värdet på de före­tagen.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till skriva ned är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är anteckna en synonym till skriva ned. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.