Synonymer till skutt

Vi känner till 2 synonymer till skutt. Ordet skutt är en synonym till språng och hopp och kan bland annat beskrivas som ”hopp, språng”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av skutt samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till skutt

 1. hopp
 2. språng

Vad är motsatsen till skutt?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till skutt.

Vad betyder skutt?

 1. hopp, språng
 2. hopp, språng; resultatet av att skutta
 3. (ålderdomligt, vard.) enkel danstillställning

Hur böjs skutt?

 1. skutt
 2. skutten
 3. skuttens
 4. skuttet
 5. skuttets
 6. skutts

Hur kan ordet skutt användas?

Följande exempelmeningar visar hur skutt kan användas.

 1. med ett spänstigt skutt var han över bäcken

Hur används ordet skutt i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet skutt används i vanlig text.

 1. Är du nyanställd, ung och utvecklas snabbt brukar lönen ofta ta ett större skutt uppåt jämfört med mer seniora kollegor.
 2. Men därefter har den långsiktiga trenden varit uppåtgående, med två rejäla skutt vid de kostsamma världskrigen.
 3. Det är inte kul att komma till Klippan på kvällen, missa färjan och tvingas vänta en timma på ett fyra minuters skutt över älven.
 4. – Jag sjönk ihop och fick befrielse, tårarna sprutade som lille skutt och jag blev fri, fri från mäns olika maktmissbruk över mig som en talangfull tjej.
 5. Samtidigt tog Jönköpings Södra ett skutt upp till femte plats efter att ha besegrat nykomlingen Akropolis med 3–1 hemma på Stadsparksvallen.
 6. Här har hon experimenterar med svanens eleganta siluett i dova färger, speglingar och dualistiska konstellationer, för att mellan nummer 7 och 8 ta ett drastiskt skutt över till geometriska former och starka, klara färger.
 7. Men han kan bland annat trösta sig med en andraplats, åtta miljoner kronor – och ett rejält skutt på världsrankningen.
 8. Stålindustrin kunde också ta ett gigantiskt skutt framåt tack vare den billiga kärnkraftselen.
 9. Det är ett skutt upp från de senaste årens 8 miljoner kronor, vilket i fjol motsvarade "bara" 870 000 dollar.
 10. En annan tydlig trend är att medan de tio största bolagen i Sverige ökar sina intäkter med bara 0,3 procent i snitt, så har kategorin others, det vill säga de mindre konsultbolagen utanför topptiolistan, tagit ett rejält skutt med hela 6,5 procent.
 11. Den senaste generationen grafikkort från Nvidia med den så kallade Pascal–arkitekturen har modellnumren GTX 1060, 1070 och 1080, och innebär ett rejält skutt uppåt i spelprestanda på desktop–sidan.
 12. När jag vaknade på måndagen hade verkligheten tagit ett oväntat skutt.
 13. Aktien tog ett skutt uppåt på beskedet om familjen Lundins aktieköp men är strax efter klockan 14 tillbaka på en uppgång på 2,5 procent, något högre än innan beskedet.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är språng en synonym till skutt. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på skutt