skydda

Synonymer till skydda

beskydda, bevaka, bevara, dölja, freda, fridlysa, försvara, försäkra, gardera, hölja, innefatta, konservera, omfatta, spara, täcka, vakta, vakthålla, värja, värna, vårda, övervaka

Motsatsord till skydda

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till skydda.

Vad betyder skydda?

 1. bevarar från fara eller skada, försvarar

I uttryck:

 1. skyddad verkstad = skyddat arbete i verkstad

Exempel på hur skydda kan användas

 1. ett bra lås skyddar lägenheten mot inbrott
 2. ett vaccin som skyddar mot influensa

Exempel på hur skydda används i svenska tidningar

 1. De är också hårdare drabbade än läkare och sjuksköterskor som har tillgång till skyddsutrustning och mer kunskap om hur man skyddar sig mot smittan.
 2. I dag handlar den offentliga diskussionen mycket om varför Sverige inte lyckats bättre med att skydda svaga grupper och människor i socioekonomiskt utsatta områden mot coronasmitta, men Manel Rodrick ser likheter i många andra debatter.
 3. Om det används på rätt sätt kan det vara effektivt om man själv är sjuk och vill undvika att smitta andra, men det skyddar inte den som bär det mot smitta.
 4. Att Sverige misslyckats med att skydda äldreboenden från smittan är också något Ann Linde framfört i såväl intervjuer som samtal med andra länders utrikesministrar, uppger hon.
 5. Det är först efter fas 3–studien som vi kan veta om vaccinet verkligen kan skydda mot covid–19.
 6. Hon skyddade mig med sin kropp.
 7. Barnens integritet ska skyddas och roboten måste kunna larma en mänsklig kurator om barnen berättar om väldigt allvarliga problem.
 8. Men FOV tillverkar även beklädnadstextil med högt teknikinnehåll, exempelvis funktionsmaterial med låg vikt som både skyddar mot regn och släpper ut fukt.
 9. Vi håller våra barn hemma för att skydda dem från smitta men öppnar samtidigt upp en hel värld utan naturliga skyddsmekanismer och trygg vuxennärvaro.
 10. De första maskerna jag sydde var till ett skyddat boende, för familjer som flyr våld i hemmet.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av skydda

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är täcka en synonym till skydda. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.