Synonymer till skyffel

Vi känner till 2 synonymer till skyffel. Ordet skyffel är en synonym till spade och skovel och kan bland annat beskrivas som ”en sorts spade, skovel”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av skyffel samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till skyffel

 1. skovel
 2. spade

Vad är motsatsen till skyffel?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till skyffel.

Vad betyder skyffel?

 1. en sorts spade, skovel
 2. handredskap bestående av ett skaft av trä eller plast och ett rakt blad av metall, som används till att samla och lyfta upp samt flytta material som t.ex. jord, kol, grus, snö, sand eller malm

Hur böjs skyffel?

 1. skyffel
 2. skyffeln
 3. skyffelns
 4. skyffels
 5. skyfflar
 6. skyfflarna
 7. skyfflarnas
 8. skyfflars

Hur kan ordet skyffel användas?

Det saknas exempel på hur skyffel kan användas.

Hur används ordet skyffel i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet skyffel används i vanlig text.

 1. Samtidigt fortsätter uppvärmningen av våra hav, djur utrotas, natur skövlas och våra politiker skyfflar in miljarder efter miljarder som stöd till den fossilbränsletörstiga flygindustrin och fordonsindustrin.
 2. – En chef ska ständigt vara tillgänglig och sedan sitter de och skyfflar mejl på kvällstid, säger Lena–Karin Allinger, organisationskonsult på Previa.
 3. – Nej, nej, nej! Vet du, när Svenska Bandyförbundet frågade mig om e–postadress ringde jag till dem och sa att jag har ett järnspett och en skyffel.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är spade en synonym till skyffel. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på skyffel