Synonymer till skyffla

Vi känner till en synonym till skyffla. Ordet skyffla är synonymt med skotta och kan bland annat beskrivas som ”öser eller skottar med en skyffel”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av skyffla samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till skyffla

 1. skotta

Vad är motsatsen till skyffla?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till skyffla.

Vad betyder skyffla?

 1. öser eller skottar med en skyffel
 2. medelst skyffel skjuta undan

Hur böjs skyffla?

 1. skyffla
 2. skyfflad
 3. skyfflade
 4. skyfflades
 5. skyfflar
 6. skyfflas
 7. skyfflat
 8. skyfflats

Hur kan ordet skyffla användas?

Det saknas exempel på hur skyffla kan användas.

Hur används ordet skyffla i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet skyffla används i vanlig text.

 1. – Även om det bara skrapar i, vilket det garanterat redan har gjort på vissa tillfällen, är det som att hela havsbotten skyfflas bort.
 2. Samtidigt fortsätter uppvärmningen av våra hav, djur utrotas, natur skövlas och våra politiker skyfflar in miljarder efter miljarder som stöd till den fossilbränsletörstiga flygindustrin och fordonsindustrin.
 3. – En chef ska ständigt vara tillgänglig och sedan sitter de och skyfflar mejl på kvällstid, säger Lena–Karin Allinger, organisationskonsult på Previa.
 4. Han behöver vård snarast i stället för att skyfflas runt i regimens olika rättsvidriga isolerade förvar.
 5. ”För att hon med lyrisk lyhördhet levandegör en tid då drömmen om en rättvis värld skyfflades ner i spanska inbördeskrigets massgravar.
 6. Kvarten senare skyfflade kedjekompisen Kalle Olsson in 2–1 i öppen kasse från svår vinkel efter att Justin Pogge ramlat i målområdet.
 7. Efter drygt halva matchen skyfflade Örebrocentern Joakim Andersson vackert in 2–1 i tom kasse efter rena klapp–klapp–spelet i powerplay.
 8. Lena Fahlén, chefsekonom på Handelsbanken Fonder, menar att Italien under lång tid har ”skyfflat bankernas problem under mattan”.
 9. Bland annat hade de – för att undkomma nya EU–regler om att ledamöter i en banks styrelse inte får sitta i så många andra styrelser – skyfflat om aktieinnehav så att SCA, Industrivärden och Handelsbanken kunde räknas som en koncern.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är skotta en synonym till skyffla. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på skyffla