skymfa

Synonymer till skymfa

behandla, bespotta, besudla, förnedra, förolämpa, förödmjuka, håna, kränka, okväda, skända, smäda, stöta, vandalisera, vanhedra, vanära

Motsatsord till skymfa

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till skymfa.

Vad betyder skymfa?

  1. förolämpar, kränker
  2. förolämpa

Exempel på hur skymfa används i svenska tidningar

  1. Som Greg Barns påpekar i sin kartläggning av liberalismens sönderfall i Australien, ”Rise of the right” (Hardie Grant 2019) har ledande politiker och regeringsföreträdare i många år skymfat det nationella public servicebolaget ABC.
  2. Anklagelserna framfördes i ett nyhetsinslag i lokal tv, i vilket det hävdades att den misstänkte förfogade över 37 bankkonton med möjliga kopplingar till en organisation som distribuerar bilder på barn som skymfas.
  3. Den brittiske tv–kocken Jamie Oliver skymfar den spanska paradrätten paella, enligt många spanjorer som ventilerar sitt missnöje i sociala medier.
  4. Den kristne Hattar åtalades bland annat för att ha skymfat islam.
  5. – Vi har blockerats, skymfats och arresterats, säger professor Eakpant, som ägnat det senaste halvåret åt en informationskampanj om omröstningen.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av skymfa

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är skända en synonym till skymfa. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.