Synonymer till slagit

Se även slår

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av slagit samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till slagit

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till slagit.

Vad är motsatsen till slagit?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till slagit.

Vad betyder slagit?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av slagit.

Hur böjs slagit?

 1. slagit

Hur kan ordet slagit användas?

Det saknas exempel på hur slagit kan användas.

Hur används ordet slagit i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet slagit används i vanlig text.

 1. Men en nyckel blir att inleda med seger på torsdag, mot det ryska laget som har två poäng med sig efter att överraskande ha slagit Norge i det första gruppspelet.
 2. Handbollsherrarna har inte slagit Spanien på de tio senaste försöken i ett mästerskap.
 3. Tennisstjärnan Novak Djokovic tränade på Australian Open–anläggningen i Melbourne på tisdagen, dagen efter det att en domstol i staden slagit fast att det det var fel att dra tillbaka serbens visum.
 4. – Snabbtestet har slagit ut fel.
 5. Men många frön måste spridas för att ett enda ska gro och det finns få bevis för att någon ansenlig mängd av de frön som planterats från luften har slagit rot.
 6. Inflationen har rusat världen över kopplat till kraftigt stigande energipriser när vinterkylan slagit till.
 7. Stoppet har slagit hårt mot restaurangnäringen.
 8. Uppgifterna kommer från Belarus statliga medier och samtalet var det första som Lukasjenko har haft med en västledare sedan regimen slagit ned nästan alla oppositionella yttringar efter valet augusti 2020.
 9. De senaste åren har han slagit ned protester med dödligt våld och mängder av meningsmotståndare har fängslats – bland dem flera personer som skulle ha varit hans främsta konkurrenter i valet.
 10. – STAD (Svensk Travsports ansvars och disciplinnämnd) har i sitt beslut slagit fast att Propulsion tävlat mot antidopingreglemente och Propulsions tränare (Daniel Redén reds anm) dömdes enligt det strikta tränaransvaret.
 11. Efter alla morden har grova brott–utredarna i polisområde Stockholm Nord fått nog och slagit larm till sina skyddsombud.
 12. Men hittills är det värsta som har hänt på Kvarnberget att en person har slagit sig i tummen med en hammare, berättar han.
 13. Bland de fällande domarna finns flera fall där papporna erkänt att de slagit mamman och att barnen befunnit sig i närheten.
 14. Internationella domstolar och FN har slagit fast att Marocko inte har någon rätt till landet, trots det pågår en organiserad och mycket stor inflyttning av marockaner till Västsahara.
 15. Men i samband med pandemin har det slagit tillbaka litegrann.
 16. Den avlidne mannen, som hittades sedan flera boende i området slagit larm om en hög smäll vid 3–tiden natten mot i torsdags, hade enligt polisen kopplingar till ett kriminellt nätverk.
 17. Hans regering har slagit ned hårt mot alla former av opposition efter protesterna.
 18. Där har man slagit fast att domstolen inte ska väga in vad det betyder för barnet att separeras från sitt familjehem, det är bara föräldrarnas lämplighet som ska prövas.
 19. En drygt 750 sidor lång rapport från en stor granskningskommission har slagit fast att instruktionen saknade stöd i lagen och att den bröt mot andra principer samt även Europakonventionen om mänskliga rättigheter.
 20. Typiskt för sommaren 2021 är också hur olika vädret har slagit i samma region.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på slagit