Synonymer till slava

Vi känner till en synonym till slava. Ordet slava är synonymt med arbeta och kan bland annat beskrivas som ”arbetar mycket hårt”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av slava samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till slava

 1. arbeta

Vad är motsatsen till slava?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till slava.

Vad betyder slava?

 1. arbetar mycket hårt
 2. tjäna som slav; arbeta under tvång, utan att få betalt

Hur böjs slava?

 1. slava
 2. slavade
 3. slavades
 4. slavar
 5. slavas
 6. slavat
 7. slavats

Hur kan ordet slava användas?

Följande exempelmeningar visar hur slava kan användas.

 1. han slavade med en doktorsavhandling om sydsvenska dialekter

Hur används ordet slava i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet slava används i vanlig text.

 1. Men Haiti, grundat av slavar och som utropade sig till världens första fria svarta land, har inte engagerat på ett liknande vis.
 2. Lyssna på Bergsjön och Biskopsgården – vad tycker dom? Makten är rika, vita, välutbildade människor, men det finns så många som kämpar jättemycket och knappt har tid att tänka visionärt och som slavar på botten av samhället.
 3. Men trots att de ska ha arbetat för den romerska staten, finns det lite som tyder på att de var slavar.
 4. "Det belarusiska folket vill inte fortsätta att leva som slavar som de har gjort under de senaste 26 åren" säger hon till TT.
 5. Hon berättar om en kvinnogrupp i gruppen, som gick ut på att kvinnor skulle vara slavar till varandra.
 6. Spelarna skulle gripas av ”banzo” – en pejorativ benämning av den melankolin som påstods drabba kidnappade angolaner som tvingades till Brasilien som slavar.
 7. Bland annat sade han i en intervju i tidskriften Playboy 1971 att "Jag tror på vit makt" och "jag känner ingen skuld över att svarta amerikaner för fem eller tio generationer sedan var slavar".
 8. Som de sista i USA förklarades delstatens slavar fria och sedan dess har datumet – Juneteenth – varit en viktig dag för medborgarrättsrörelsen.
 9. Vårfrukyrkan i Salvador byggdes av slavar.
 10. Bakom vissa av väggarna har krogpersonal arbetat gratis likt slavar under lång tid.
 11. Johnson hamnade i bråk med kongressen efter att bland annat ha lagt in sitt veto mot lagstiftning som skulle säkerställa vissa rättigheter för före detta slavar efter inbördeskriget.
 12. DN var med när hon och tre yazidiska kvinnor som tidigare har varit slavar hos IS åkte tillbaka in bland terrorgruppens anhängare för att befria fler.
 13. Man har fördrivit lokalbefolkning, till och med mördat, plundrat och hållit andra människor som slavar för att underlätta i hushållsarbetet eller utnyttjat som sexslavar.
 14. Boken var en slaveriskildring som utgick från en metafor som abolitioniströrelsen använde, om den hemliga flyktvägen för förrymda slavar.
 15. Fattigdomen i Ecuador är utbredd, inte minst bland ursprungsfolken och ättlingar till afrikanska slavar.
 16. Fattigdomen i Ecuador är utbredd, inte minst bland ursprungsfolken och ättlingar till afrikanska slavar.
 17. De flesta amerikanska patrioter under frihetskriget var, med Thomas Jeffersons ord, övertygade om att Storbritannien hade en ”hemlig, avsiktlig och systematisk plan för att förvandla alla amerikaner till slavar”.
 18. De har förvandlat dem till slavar.
 19. Den karibisk–kanadensiska författaren Philip är kanske mest uppmärksammad för diktsamlingen ”Zong!”, där hon i poetiska och polyglotta fragment berättar om slavskeppet Zong, vars kapten 1781 dränkte 150 slavar för att få ut försäkringspengar.
 20. Det är så hemskt att veta att de och så många andra är slavar.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är arbeta en synonym till slava. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på slava

Ord som slutar på slava