Synonymer till slutet

Vi känner till en synonym till slutet. Ordet slutet är synonymt med stängt.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av slutet samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till slutet

 1. stängt

Vad är motsatsen till slutet?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till slutet.

Vad betyder slutet?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av slutet.

Hur böjs slutet?

 1. slutet

Hur kan ordet slutet användas?

Det saknas exempel på hur slutet kan användas.

Hur används ordet slutet i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet slutet används i vanlig text.

 1. Dock brukar rapporteringen av detta komma mot slutet av året (oktober 2020, augusti 2021), men inte längre.
 2. Apple och Ericsson var 2015 involverade i en het patentstrid, som resulterade i det licensavtal som löpte ut i slutet av 2021.
 3. Det första spanska rycket kom i slutet av första halvlek, när spanjorerna ökade avståndet till 17–13.
 4. Ytterligare en kinesisk studie, som officiellt kommer att publiceras i slutet av januari, gör gällande att det skydd som antikroppar ger mot tidigare varianter ger är 85 procent svagare mot omikron.
 5. Enligt henne själv träffade hon en person i slutet på förra veckan som senare fick symptom och under gårdagen testade positivt på ett PCR–test.
 6. Båda scenarierna utgår från att smittspridningen fortsätter att öka under två veckor för att nå sin topp i slutet av januari.
 7. Båda scenarier utgår från att smittspridningen fortsätter att öka kraftigt i ytterligare två veckor – för att sedan nå sin topp i slutet av januari.
 8. Jurymedlemmen har i intervjuer sagt att han under överläggningarna i slutet av december använt sina kunskaper om sexuella övergrepp för att övertyga andra i juryn om att fälla Maxwell.
 9. Se bilderna från helikopterkraschen – med det osannolikt lyckliga slutet – i klippet ovan.
 10. Ny Teknik har i slutet av 2021 publicerat artiklar om flera projekt som syftar till att framställa bränsle av koldioxid.
 11. Det var läckta dokument som gjorde att Jennings kunde avslöja mutskandalen inom marknadsbolaget ISL, vilket blev början till slutet för Fifabasen Sepp Blatter och som tvingade fram reformer även inom världens största idrott.
 12. Fåglarna (Aves) uppstod för cirka 150 miljoner år sedan, i slutet av juraperioden.
 13. Så sent som i slutet av november sade verksamhetschefen Peter Reinebo att han inte trodde att det skulle bli aktuellt för särskilt många.
 14. Först kvitterade Alessandro Deiola genom att slå in sin egen retur i nät, och 20 minuter från slutet fick Leonardo Pavoletti ett öppet läge från nära håll som han förvaltade väl.
 15. Men efterfrågan är stark på andra svenska målningar som tillkom i slutet av 1800–talet och början av 1900–talet.
 16. Han deltog även i ett slutet möte med flera ministrar och skrev under planer på nya investeringar.
 17. Sedan drog vi igång igen i april 2021 och har kört till slutet av året, berättar Mats Sällström.
 18. Portföljen av samverkansprojekt uppgår i nuläget till en effekt av 5 300 MW (megawatt), ned från 5 800 MW i slutet av tredje kvartalet.
 19. – Omikron kommer att nå en topp i slutet av januari och i februari kommer vi se ett fallande smittotryck och en avtagande press på sjukvården.
 20. Nu är det några veckors planering och även att fånga upp de leverantörer som finns inom projektet så vi kan driva det vidare med start i slutet av januari.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är stängt en synonym till slutet. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på slutet

Ord som slutar på slutet