Synonymer till slutföra

Vi känner till 6 synonymer till slutföra. Ordet slutföra är en synonym till avsluta och fullborda.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av slutföra samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till slutföra

 1. avsluta
 2. fullborda
 3. fullfölja
 4. fullgöra
 5. fullända
 6. färdigställa

Vad är motsatsen till slutföra?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till slutföra.

Vad betyder slutföra?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av slutföra.

Hur böjs slutföra?

 1. slutföra

Hur kan ordet slutföra användas?

Det saknas exempel på hur slutföra kan användas.

Hur används ordet slutföra i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet slutföra används i vanlig text.

 1. Både Liberalerna och Kristdemokraterna kräver nu att kommissionen ska få mer tid för att slutföra sitt arbete om den så önskar.
 2. Man hävdar att man bistått kommissionen på alla vis, men det kan knappast vara skälet till att kommissionen tvingades gå ut offentligt och säga att man har svårt att slutföra sitt arbete för att man inte får den information man begärt, säger hon till TT.
 3. – Det finns tid fram till omröstningen att slutföra samtal och förhandlingar, säger Andreas Norlén på en pressträff.
 4. Övergången från Chat till den mer fullödiga Teams–upplevelsen krävde flera sekunder att slutföra.
 5. Där stod de för ett jätteriv och kunde inte slutföra hoppningen.
 6. – Jag är tacksam mot premiärministern och den brittiska regeringen för deras hårda arbete med att slutföra detta med oss, för att göra turneringens slutstadie till en stor framgång på Wembley, säger Uefas president Aleksander Ceferin enligt Sky Sports.
 7. Tim Cook, Apples vd, är också upprörd över det som händer och sa under gårdagen att USA måste slutföra övergången till en administration ledd av Joe Biden och att de som deltog i upploppen måste hållas ansvariga.
 8. Ett jobb hon lämnat för att slutföra sina studier.
 9. Han bestämde sig för att slutföra trots hotbilden.
 10. De tvingas även lägga mer tid på att slutföra sitt arbete jämfört med om de valt att fokusera på en sak i taget, så kallad monotasking som innebär att inte hoppa mellan uppgifter utan i stället koncentrera sig på ett projekt.
 11. Nu har de på sig till den 15 september att slutföra den.
 12. – Utredningen tog endast sex månader att slutföra vilket är ganska snabbt när det handlar om mord i den här omfattningen.
 13. Han och parets coach – tillika Fredriks storebror – Victor Bergström var i full färd med att slutföra de sista förberedelserna inför mästerskapet när beskedet kom.
 14. Låt säga att ett uppdrags estimeras ta cirka 45 minuter, och du har något inplanerat om 30 min, ja då varnar assistenten för att du förmodligen inte kommer kunna slutföra det du vill göra i spelet.
 15. Forskning visar att ett avbrott, även om det är kort, tydligt förlänger den totala tid som krävs för att slutföra en arbetsuppgift.
 16. Men det är skillnad på att inleda ett arbete och att slutföra det.
 17. I måndagskvällens möte med Kanada kunde 19–åringen emellertid inte slutföra matchen.
 18. AC Milan skriver på sin hemsida att Zlatan kommer vara i Milano den andra januari för att genomgå läkarundersökning och för att slutföra förhandlingen.
 19. Det är inte säkert att man kan slutföra uppgiften men jag är väl utrustad och redo att börja här nu – och det är utgångspunkten.
 20. Göteborgskoncernen Serneke Group är på väg att slutföra försäljningen av Karlatornet, som ska blir Nordens högsta byggnad.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är avsluta en synonym till slutföra. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på slutföra