Synonymer till slutförd

Vi känner till 2 synonymer till slutförd. Ordet slutförd är en synonym till avslutad och komplett.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av slutförd samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till slutförd

 1. avslutad
 2. komplett

Vad är motsatsen till slutförd?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till slutförd.

Vad betyder slutförd?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av slutförd.

Hur böjs slutförd?

 1. slutförd

Hur kan ordet slutförd användas?

Det saknas exempel på hur slutförd kan användas.

Hur används ordet slutförd i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet slutförd används i vanlig text.

 1. – Det kommer jag att säga när evakueringen är slutförd, säger Linde som hänvisar till att det kan medföra säkerhetsrisker att berätta för mycket i nuläget.
 2. Den tekniska undersökningen är slutförd, nu har vi en person som är anhållen i sin frånvaro, säger han.
 3. Svenska utrikesdepartementet uppger för TT på söndagseftermiddagen att identifieringen av de 17 personernas kvarlevor inte är slutförd.
 4. I höstas begärde de misstänkta att få ta del av handlingarna men nekades av åklagaren som bedömde att de nya utredningsåtgärder som behövs är så omfattande att utredningen inte längre kan anses vara slutförd.
 5. Transaktionen förväntas bli slutförd under slutet av det första eller början av det andra kvartalet.
 6. Transaktionen planeras vara slutförd i tredje kvartalet.
 7. Jätteaffären i mellandagarna, där Cevian sålde sina aktier i AB Volvo till kinesiska Geely, är inte slutförd.
 8. Kinesiska Geely kommer när affären är slutförd att äga nästan 8 procent av AB Volvos aktiekapital och 15 procent av rösterna.
 9. – Ett sådant beslut måste självfallet vänta till efter att affären är slutförd och görs endast om styrelsen bjuder in, säger Frank Klaas, talesperson för Geely Europe.
 10. Hyperion kommer att fortsätta att rapporteras inom Other Operations i Sandviks finansiella rapportering tills affären är slutförd, enligt Sandviks pressmeddelande.
 11. Analysen av den amerikanska senatens skatteförslag väntas bli slutförd "sent på onsdagen", enligt ett brev från CMTE–kommittén.
 12. De senaste åren har också inträdeskraven till arbetsmarknaden ökat och utan en slutförd gymnasieutbildning är risken stor att bli ratad av arbetsgivarna.
 13. Efter att installationen är slutförd startar du upp från ditt usb–minne igen och letar reda på alternativet Macos Post Install i verktygsmenyn.
 14. Strax före klockan 16 var den bombtekniska undersökningen slutförd, varpå avspärrningarna vid skolan hävdes.
 15. Den förvärvade verksamheten kommer att redovisas i Segment Europa och konsolideras i Loomis räkenskaper från och med det att transaktionen är slutförd, vilket beräknas ske under augusti månad 2016.
 16. Byggnationen påbörjades i maj 2016 och planeras vara slutförd i oktober 2018, uppger Skanska.
 17. Hur hanterar man aktieindexobligationer i Lehman Brother? Konkursen är ju ej slutförd än men marknadsvärdet per årsskiftet var 1 kr enligt kontoutdrag.
 18. Vattenfall har tidigare hoppats på att affären skulle vara slutförd i augusti, men nu gör bolaget en vagare bedömning och uppger att den ska bli klar "under hösten".
 19. Transaktionen förväntas vara slutförd under första halvåret 2017.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är avslutad en synonym till slutförd. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?