Synonymer till slutit

Se även sluter

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av slutit samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till slutit

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till slutit.

Vad är motsatsen till slutit?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till slutit.

Vad betyder slutit?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av slutit.

Hur böjs slutit?

 1. slutit

Hur kan ordet slutit användas?

Det saknas exempel på hur slutit kan användas.

Hur används ordet slutit i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet slutit används i vanlig text.

 1. Efter att regeringen slutit ett avtal med Vänsterpartiet rörande ett garantitillägg valde dock Centern att säga nej till den budget som regeringen presenterade under tisdagen.
 2. Nu, till skillnad från tidigare, kommer det att bli fördelaktigare för arbetsgivare att ha slutit kollektivavtal än att inte ha det.
 3. Israeler och palestinier har inte slutit fred.
 4. Enligt Region Stockholm är just nu status att Astra Zeneca, som EU har slutit avtal med, har sagt att ett vaccin kan finnas på plats i slutet av 2020.
 5. De båda länderna har aldrig slutit fred, utan ett vapenstillestånd råder fortfarande.
 6. Andra distributörer, såsom CD Baby och Distrokid, har slutit avtal med tjänsten Audible magic, som säger sig kunna skanna stora mängder data för att se huruvida filer som laddas upp till tjänster som Spotify har stulits från andra platser på nätet.
 7. S har slutit en ohelig pakt med M om att tvångsprivatisera avfallsinsamlingen i halva Göteborg.
 8. Bolaget har slutit ett avtal med elbilstillverkaren Nevs i Trollhättan om produktion av solcellsbilen, som heter Sion.
 9. Det råder vapenstillestånd sedan 1950–talet mellan länderna men de har aldrig officiellt slutit fred.
 10. Fall 2 000 rör misstankar om att Netanyahu slutit avtal med Arnon Mozes, ägaren till dagstidningen Yedioth Ahronoth.
 11. Volvo har också slutit ett avtal med Google om att XC40 Recharge ska använda operativsystemet Android Automotive, en variant av det Android–system som används i de flesta smarta mobiler.
 12. För att hantera problemen har Norwegian sålt flygplan, dragit ned på flygrutter, sålt sin andel i Norwegian bank och slutit avtal med ett kinesiskt bolag som gör att man slipper undan 1,5 miljarder dollar i investeringar för nya plan.
 13. Han kallar det ett ”Super Kanada–avtal”, med hänvisning till att EU nyligen slutit ett omfattande frihandelsavtal med just Kanada.
 14. Newell Brands föll 6,5 procent trots att det sent i fredags blivit känt att ägaraktivisten Carl Icahn gått in i bolaget som redan ska ha slutit en överenskommelse om den framtida utvecklingen med finansmannen.
 15. Newell Brands föll över 6 procent trots att det sent i fredags blivit känt att ägaraktivisten Carl Icahn gått in i bolaget som redan ska ha slutit en överenskommelse om den framtida utvecklingen med finansmannen.
 16. Bolaget ska redan ha slutit en överenskommelse om den framtida utvecklingen med Carl Icahn.
 17. Men arbetsgivare ska också kunna ha en viss trygghet i att när man har slutit ett avtal så gäller också arbetsfred.
 18. Nu har vi slutit ett nationellt avtal och nu ska kommun och landsting successivt ta bort dem och det pågår just nu, säger Stefan Löfven.
 19. Ingen hög produktivitet eller tillväxt har slutit detta gap.
 20. Sedan dess har hela kungafamiljen och prinsens egna syskon från Frankrike samlats och slutit upp vid sjukbädden på Rigshospitalet där prins Henrik vårdas.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på slutit