Synonymer till smarrig

Vi känner till en synonym till smarrig. Ordet smarrig är synonymt med smaskig och kan beskrivas som ”god, som smakar gott”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av smarrig samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till smarrig

 1. smaskig

Vad är motsatsen till smarrig?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till smarrig.

Vad betyder smarrig?

 1. (vard.) god, som smakar gott

Hur böjs smarrig?

 1. smarrig
 2. smarriga
 3. smarrigare
 4. smarrigast
 5. smarrigaste
 6. smarrigt

Hur kan ordet smarrig användas?

Det saknas exempel på hur smarrig kan användas.

Hur används ordet smarrig i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet smarrig används i vanlig text.

 1. Efter VM–silvret i Beaver Creek 2015 fick Frida Hansdotter en egen bakelse uppkallad efter sig – ett smarrigt bakverk säger de som smakat – med marängfras, passionskräm, chokladmousse toppad med hallon.
 2. På Stim serveras kolgrillade läckerheter från havet och smarriga smårätter som frasiga krabbkroketter med svartvinägerdip, ceviche på hälleflundra eller Kalixlöjrom på rostad brioche med smetana, dill och rödlök.
 3. Själv är han ju blott en publikvärd, men som sådan får han åtminstone nästan stå på scenen (även om han mest tycks koka kaffe och baka smarriga kladdkakor åt de professionella dansarna).
 4. Ljuvliga sommarbär och frukter (ta vilka du råkar ramla över) och en smarrig mascarponegrädde med honung toppas av smulade pepparkakor.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är smaskig en synonym till smarrig. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?