Synonymer till smartmobil

Vi känner till en synonym till smartmobil. Ordet smartmobil är synonymt med smarttelefon och kan beskrivas som ”elektronisk apparat som är en sammansmältning av mobiltelefon och handdator, med mycket utökade användningsområden och funktioner, mången försedd med pekskärm”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av smartmobil samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till smartmobil

 1. smarttelefon

Vad är motsatsen till smartmobil?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till smartmobil.

Vad betyder smartmobil?

 1. elektronisk apparat som är en sammansmältning av mobiltelefon och handdator, med mycket utökade användningsområden och funktioner, mången försedd med pekskärm

Hur böjs smartmobil?

 1. smartmobil
 2. smartmobilen
 3. smartmobilens
 4. smartmobiler
 5. smartmobilerna
 6. smartmobilers
 7. smartmobils

Hur kan ordet smartmobil användas?

Det saknas exempel på hur smartmobil kan användas.

Hur används ordet smartmobil i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet smartmobil används i vanlig text.

 1. – Skrivbordet blir allt mindre relevant, det är mindre enheter som smartmobiler som växer och där är Linux starkt, med Android, säger Niklas Andersson.
 2. Dessutom har minnesrensningen optimerats för enheter med 512 MB minne och mindre, läs enkla smartmobiler och surfplattor.
 3. Om vi tittar på de företag som lyckats etablera ny, omstörtande teknik under senare år, som Apple med smartmobiler och Google med söklösningar, så finns det vissa gemensamma faktorer.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är smarttelefon en synonym till smartmobil. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?