Synonymer till smartphone

Vi känner till en synonym till smartphone. Ordet smartphone är synonymt med smarttelefon.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av smartphone samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till smartphone

 1. smarttelefon

Vad är motsatsen till smartphone?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till smartphone.

Vad betyder smartphone?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av smartphone.

Hur böjs smartphone?

 1. smartphone
 2. smartphones

Hur kan ordet smartphone användas?

Det saknas exempel på hur smartphone kan användas.

Hur används ordet smartphone i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet smartphone används i vanlig text.

 1. Detta inkluderar bland annat smartphones, molntjänster och databashanteringssystem.
 2. Istället blev 2020 ett genombrottsår för den mer tillgängliga tekniken AR, augmented reality, som låter publiken förhöja den fysiska världen runt omkring genom en smartphone.
 3. Google anlitade analysfirman Qualtrics för att undersöka vad 3000 av företagets anställda tyckte var det största problemet med att använda sin egen smartphone för arbete när de jobbar hemifrån.
 4. På utvecklingsmarknader är det stark efterfrågan på smartphones i mellansegmentet och enklare 4g–modeller, vilket är en följd av försäljningen dök under pandemin förra året.
 5. Mobiltillverkaren Fairphone är tillbaka med en ny smartphone.
 6. Leena använder sig av en surfplatta och en smartphone och numera klickar hon sig vant fram.
 7. Under tredje kvartalet var efterfrågan på smartphones och konsumentelektronik stark, vilket ledde till att vinsten ökade med 59 procent jämfört med motsvarande period för ett år sedan, till 10,89 miljarder dollar.
 8. Det ska åstadkommas med hjälp av en informationstjänst som är webbaserad och tillgänglig från både datorer och smartphones.
 9. – Produkten har redan gått bra på den asiatiska marknaden och är nu redo att uppfylla européernas behov av en högteknologisk smartphone med bästa pris och prestanda.
 10. Det är alla restriktioner under pandemin som slår mot efterfrågan på smartphones, och det gäller i stort sett samtliga regioner.
 11. Coronakrisen slår hårt mot försäljningen av hårdvaruenheter inom kategorierna pc, smartphones och surfplattor.
 12. Enligt Canalys såldes 272 miljoner smartphones under det här svåra kvartalet, vilket alltså var en nedgång med 13 procent jämfört med motsvarande period förra året.
 13. Bara en fullskärms smartphone som du kan få ner tillräckligt i storlek för att stoppa i bröstfickan.
 14. Det är en smartphone med Snapdragon 710–processor, 6 GB ram–minne, 128 GB lagring, 6,2 tums oled–skärm med lite extra avlångt 21,9–tumsformat, och en inte extremt märkvärdig 16–megpixelkamera.
 15. Ber också Greenwald lägga sin smartphone i minibarens kylskåp, för att minska risken att den utnyttjas som fjärrstyrd avlyssningsapparat.
 16. I var femte cykelolycka hos personer mellan 12 och 25 fanns en smartphone inblandad, enligt siffrorna The Guardian tagit del av.
 17. Det kan bli svårt för nederländska cyklister som vill skicka iväg ett sms till kompisen eller skrolla bland låtarna på sin smartphone samtidigt som de cyklar.
 18. Har motvilligt skaffat en smartphone men skyr sociala medier.
 19. Du laddar bara ned appen Homido Center, väljer spel, filmer eller bilder (i 3d eller 360–graders vyer) som du vill köra, stoppar din smartphone i hållaren på Homidos vr–glasögon och så är du igång.
 20. Du måste ha en smartphone med rätt programvara installerad för att det hela ska fungera.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är smarttelefon en synonym till smartphone. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?