Synonymer till smugglare

Smugglare kan beskrivas som ”person som i hemlighet och på ett olagligt sätt för varor mellan länder, utan att betala tullavgifter”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av smugglare samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till smugglare

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till smugglare.

Vad är motsatsen till smugglare?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till smugglare.

Vad betyder smugglare?

 1. person som i hemlighet och på ett olagligt sätt för varor mellan länder, utan att betala tullavgifter

Hur böjs smugglare?

 1. smugglare
 2. smugglares
 3. smugglarna
 4. smugglarnas

Hur kan ordet smugglare användas?

Det saknas exempel på hur smugglare kan användas.

Hur används ordet smugglare i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet smugglare används i vanlig text.

 1. I fyra månader letade vi efter smugglare som kunde hjälpa oss till Grekland.
 2. För att göra detta smög smugglarna ombord människorna på lastbilar när dessa stannade på rastplatser på väg mot gränsen, chaufförerna ska inte ha varit medvetna om detta.
 3. Polisens bild är att västra Balkan är en betydande källa för införsel av skjutvapen och narkotika till Sverige, men Damberg ser inte att Sverige är ett mer attraktivt mål för smugglare än andra länder.
 4. – Det är en grupp smugglare som arbetar med kurdiska vakter och deras ledare som mutades och som smugglade dem därifrån.
 5. När Ekobrottsmyndigheten slog till mot de misstänka smugglarna hittades bland annat 2,4 miljoner cigaretter.
 6. Samtidigt bedöms det finnas ett mörkertal då det är en utmaning att avslöja smugglarna.
 7. – Det visar hur organiserade och systematiska de är, säger Chung Pham, som arbetar för organisationen Locate International som hjälper vietnamesiska migranter i Frankrike och Storbritannien, om smugglarna.
 8. Insatser för att stoppa smugglare som arbetar utanför Libyen eller någon annanstans bör intensifieras ytterligare.
 9. De skärpta straffen rör knarkhandlare och smugglare som för in stora mängder opioider till USA – inte människor som odlar marijuana på bakgården.
 10. Tjänstemannen betonar dock att de skärpta straffen rör knarkhandlare och smugglare som för in stora mängder opioider till USA – inte människor som odlar marijuana på bakgården.
 11. Det betydde att han först måste till Egypten, en lång sträcka med smugglare på bägge sidor.
 12. "Utredningen i det här fallet visar återigen hur de samvetslösa smugglarna endast bryr sig om profit", säger Jörg Baumbach, polischef i staden Pirna, i ett uttalande.
 13. Dessutom har gränskontrollanterna låga löner, vilket kan göra det frestande att hjälpa smugglarna.
 14. Detaljerat om hur onda smugglare flyttat hela gruppen flyktingar med lastbil, till fots genom djungler, han visade det stora ärret på armen där han skurits av en rysk fångvaktare som bevakat en bit av resan.
 15. Skrupellösa smugglare som hänsynslöst utnyttjar dessa människor medverkar till att tusentals dör varje år.
 16. Från Madaya, väster om Damaskus, har det rapporterats om att familjer kokar tistlar för att överhuvudtaget ha något att äta medan boende i Östra Ghouta har tillgång till jordbruksmark och smugglare tar in varor genom tunnlar.
 17. Främlingen är emellertid smugglare som vill rekrytera bland arbetslösa.
 18. Som många andra migranter sover han på gamla madrasser på gatan eller i stadens parker, medan han väntar på att smugglarna ska ta honom vidare mot Storbritannien.
 19. Över 13 000 liv har räddats, 69 människosmugglare har gripits och överlämnats till rättvisan i Italien och dessutom har 114 av smugglarnas båtar förstörts, meddelande före sommaren.
 20. Det är, enligt den brittiska rapporten, en direkt följd av att EU har börjat beslagta båtar, vilket i sin tur lett till stora ekonomiska förluster för smugglarna.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på smugglare