Synonymer till smutskasta

Vi känner till 9 synonymer till smutskasta. Ordet smutskasta är en synonym till ärekränka och förtalar och kan bland annat beskrivas som ”förtalar”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av smutskasta samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till smutskasta

 1. baktala
 2. befläcka
 3. beljuga
 4. besudla
 5. förtala
 6. förtalar
 7. skända
 8. smutsa
 9. ärekränka

Vilka ord betyder nästan samma sak som smutskasta?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till smutskasta. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. tala illa om
 2. belacka

Vad är motsatsen till smutskasta?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till smutskasta.

Vad betyder smutskasta?

 1. förtalar
 2. kasta smuts på någon eller något, vanligen bildligt

Hur böjs smutskasta?

 1. smutskasta
 2. smutskastad
 3. smutskastade
 4. smutskastades
 5. smutskastar
 6. smutskastas
 7. smutskastat
 8. smutskastats

Hur kan ordet smutskasta användas?

Följande exempelmeningar visar hur smutskasta kan användas.

 1. ministern smutskastades i pressen

Hur används ordet smutskasta i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet smutskasta används i vanlig text.

 1. – Sedan studien publicerades har jag blivit både smutskastad och ignorerad.
 2. Detta sedan hon, enligt utsagor, hjälpt till att smutskasta dem som anklagat Cuomo.
 3. Enligt Lundgrens advokat hade Winberg ett intresse i att smutskasta honom, då hon enligt försvaret kunde hamna högre upp på partiets EU–valslista om Lundgren, som var högst upp på listan, petades.
 4. Därutöver pågår en kampanj av mediamanipulation och fejknyheter, avsedda att smutskasta 14 år av socialistiskt styre.
 5. Frågorna var sällan annat än långa politiska budskap, formulerade för att smutskasta den motsatta sidan så mycket som möjligt.
 6. – Jag har själv brev från ambassadören som handlar om mig och har skickats till Jonas Sjöstedt och jag vet att de har försökt smutskasta mig och försökt få andra att utöva påtryckningar mot mig, säger Håkan Svenneling.
 7. Samtidigt läste vi artiklar från svensk media som smutskastade och innehöll felaktigheter om Kina, säger Gui Congyou.
 8. Trumps advokater anser dock att kraven på tillgång till presidentens privatekonomi är en del av en politisk agenda med målet att smutskasta Trump lagom till avstampet av dennes återvalskampanj 2020.
 9. Hjälp till att smutskasta min motståndare inför USA–valet, så får Ukraina sina vapen.
 10. När man framställer vår yrkeskår som strikt uppdelad i två läger där vi oresonligt tycker antingen det ena eller det andra så smutskastar man faktiskt det som är vår yrkesstolthet – den beprövade erfarenheten.
 11. Inte för att man blir smutskastad av media, säger Zlatan.
 12. Inte för att man blir smutskastad av media, fortsätter Zlatan.
 13. Du sitter och förtalar din bror, du smutskastar din mors son!”.
 14. Dels har fejkade nyheter blivit ett politiskt laddat begrepp, som också används om sann information som sprids för att smutskasta en viss person eller ett politiskt parti.
 15. Vården är en förlorarfråga för Socialdemokraterna och nu gör de allt de kan för att smutskasta och skapa rökridåer i stället för att ta ansvar och erkänna sitt misslyckande.
 16. Jag tycker att man kan vara oenig på ett tillräckligt allvarligt sätt utan att smutskasta varandra eller i ganska tramsiga former förfula det offentliga samtalet, säger han.
 17. Syftet var att smutskasta Gui Minhai, som utmålats som huvudansvarig för den litteratur om de kinesiska ledarnas privatliv och intriger som förlaget hade specialiserat sig på.
 18. Flera hinduiska grupper hävdar att filmen, skildrar en intim romantisk scen mellan de båda vilket skulle "smutskasta" hennes karaktär.
 19. De vill ju smutskasta mig och då drar de upp det igen.
 20. Politiker som påstod sig företräda "folket" byggde upp stöd genom att smutskasta minoriteter, attackera mänskliga rättigheter och underblåsa en misstro mot demokratiska institutioner.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är ärekränka en synonym till smutskasta. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på smutskasta