snälla

Snälla är synonymt med rara och kan beskrivas som ”uppmaning eller fråga med betydelsen "kan jag inte få som jag vill?"”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av snälla och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till snälla

rara

Motsatsord till snälla

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till snälla.

Vad betyder snälla?

 1. (vard.) uppmaning eller fråga med betydelsen "kan jag inte få som jag vill?"

Böjningar av snälla

 1. snälla

Exempel på hur ordet snälla kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet snälla används i svenska tidningar

 1. – Varför ska du skriva om det? Jag tycker att problemet är att medierna varit för snälla mot Trump.
 2. Sitt stora folkliga genombrott fick Caroline af Ugglas 2009, då hon medverkade i Melodifestivalen med sin låt ”Snälla, snälla”, som slutade på en andraplats, utslagen av Malena Ernmans ”La Voix”, i finalduellen.
 3. – Ta ingen bild på mig snälla.
 4. Det är inte bara att vi ska ”vara snälla mot de stackarna” utan om ifall vi ska få till en effektiv information, eller få till en förändring som verkligen funkar, så måste vi göra det tillsammans med dem de berör, säger Henry Ascher.
 5. Händelsen filmades och på inspelningen hörs hur Floyd, med ansiktet nedpressat mot gatan och iförd handbojor, vädjar om hjälp och säger "snälla, jag kan inte andas", innan han blir livlös.
 6. Oftast är människor bara glada och snälla mot en”, berättar Carolina.
 7. ” Mamman vädjar om att få 10 dagar, eller färre, och avslutar med orden ”snälla ta inte ifrån mig denna möjlighet att få se min dotter i liv för sista gången”.
 8. Snälla, snälla”, skriver Binay Kumar Sarkar.
 9. ”Det är en rolig pjäs, snälla skriv det!”, skrattar Jens Ohlin, med får medhåll av Nina.
 10. Jag har kallats ”velourgubbe” och ”köttbulleproducent” eftersom mina metoder är så snälla och mjuka, säger han.
 11. – Man är inte snälla mot varandra inom laget och tränare de sista två åren har gått med på en väldigt dålig laganda, säger Seth till SVT.
 12. Läs fler kåserier av Herr B, snälla.
 13. – De var snälla människor.
 14. Nu får jag aldrig se ditt leende igen och dina snälla ögon, sa Maud Angelica Behn, med tårar i ögonen.
 15. – Ungdomarna är snälla och bra, jag förstår inte varför en del hamnar fel när de blir äldre, säger hon och funderar högt på om det kan bero på att de fått för mycket serverat under uppväxten.
 16. I den romantiska tv–seriekomedin ”Älska mig” spelar Johan Ulveson den snälla, något hämmade och självutplånande pappan med det symboliska namnet Sten.
 17. ”Om man måste dra linjer och prickar och det fortfarande inte är tydligt på det ena eller andra hållet, sluta då snälla att underminera domarna på planen.
 18. Någon kanske kan trycka upp mig mot väggen och vad kan hända då? Så jag sa "snälla hjälp mig om ni hör något", säger hon.
 19. Vi är inte så många här än, så det är bäst att vara snälla mot varandra, säger en man som ser ut att vara i 25–årsåldern.
 20. Det är samma tanke som att man ska låsa in bråkiga barn i mörka garderober eller källarutrymmen för att de på så vis ska bli snälla.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till snälla är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är rara en synonym till snälla. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.