snabba

Vi hittade 2 synonymer till snabba. Ordet snabba är en synonym till påskynda och rappa och kan bland annat beskrivas som ”göra snabbare, öka farten”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av snabba samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till snabba?

 1. påskynda
 2. rappa

Vad är motsatsen till snabba?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till snabba.

Vad betyder snabba?

 1. påskynda
 2. göra snabbare, öka farten

Hur böjs ordet snabba?

 1. snabba
 2. snabbade
 3. snabbades
 4. snabbar
 5. snabbas
 6. snabbat
 7. snabbats

Hur kan ordet ordet snabba användas?

Det saknas exempel.

Hur används ordet ordet snabba i svenska tidningar?

 1. Netflixsserien utspelar sig delvis i den hårda uppstartsbranschen, där Evin Ahmad spelar en ensamstående mamma som vill ha snabba pengar för att kunna bygga ett bättre liv.
 2. Trots att skolan ska övergå till normal undervisning nästa vecka sker hela tiden en analys av läget, där skolan har vant sig vid att fatta snabba beslut för lärare och elever, berättar Johan Adler.
 3. Partiets opinionskurva är vikande efter det snabba krislyftet förra våren.
 4. Med två snabba mål i andra halvlek besegrades Crystal Palace med 2–0.
 5. vi har inte varit tillräckligt snabba från att vi ger ett bolånelöfte till ett konkret erbjudande, säger Jens Henriksson.
 6. Upplägget går tvärt emot modern medielogik med snabba flöden och ständig spänning.
 7. Men efter en halvtimme gjorde AIK plötsligt två snabba mål.
 8. ”Vi lever i en tid av ångest, en tid av stress” berättar han ödesmättat, en ständig kamp med vår omgivning, den snabba takten, alla val, överflödet av information.
 9. – Där är det visserligen inte samma snabba uppgång men man har legat på en väldigt hög nivå nu under tre, fyra veckor i rad.
 10. De främsta skälen för att göra det är att snabba upp leveransen av mjukvara, att förbättra förmågan att möta förändrade prioriteringar och att höja produktiviteten.
 11. Korta utbrott av väldigt snabba rytmiska hjärnvågor, så kallade sömnspolar, ser till att vi inte störs och fortsätter sova.
 12. – Det är lätt att förblindas av möjligheten till snabba pengar med konsekvensen att man tar alldeles för stora risker, säger han.
 13. Man har under året hela tiden dragit väldigt snabba slutsatser och jag vill nog varna för det.
 14. Det är en av de fattigaste regionerna i Kina, som ligger långt efter den snabba ekonomiska utvecklingen i landets kustregioner.
 15. Den snabba statistiken som Folkhälsomyndigheten använder bygger inte på läkares dödsintyg och gör inte anspråk på att säga att man vet att personen har dött av covid–19.
 16. Regeringen anser att den snabba tekniska utvecklingen och digitaliseringen i grunden är positiv eftersom den skapar förutsättningar för ”nya innovativa lösningar som gör det möjligt med billigare, bättre och mer konsumentvänliga produkter och tjänster”.
 17. Sverigedemokraterna Nima Gholam Ali Pour och Jörgen Grubb är snabba med slutsatsen att den positiva utvecklingen för Malmös niondeklassare, med högre meritvärden och ökad behörighet till gymnasiet, beror på betygsinflation.
 18. Elektrifiering av våra fordonstransporter är det mest effektiva och snabba sättet att minska koldioxidutsläppen för våra godstransporter.
 19. – Utmaningen var att spegla hennes snabba omvandling från ganska vanlig tonåring till global modeikon.
 20. Vi ska vara korrekta och snabba.


Mer information om snabba och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är påskynda en synonym till snabba. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.