snarast

Snarast är synonymt med ögonaböj och bums och kan bland annat beskrivas som ”mycket snart”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av snarast och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till snarast

bums, omgående, ögonaböj

Motsatsord till snarast

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till snarast.

Vad betyder snarast?

 1. mycket snart
 2. egentligen, närmast

Böjningar av snarast

 1. snarast

Exempel på hur ordet snarast kan användas

 1. felet måste åtgärdas snarast
 2. deras förklaringar snarast ökade förvirringen

Exempel på hur ordet snarast används i svenska tidningar

 1. Trump har även lyft fram en liknande antikroppsmedicin från företaget Eli Lilly och presidenten vill att landets läkemedelverk snarast nödgodkänner läkemedlen.
 2. Regeringen bör snarast lämna besked om hur man tänker gå vidare tillsammans övriga berörda länder, säger han i en kommentar.
 3. Flera riksdagspartier vill att regeringen snarast skjuter till pengar för att möjliggöra gratis vaccinering mot pneumokocker för personer över 65 år.
 4. Sverige måste snarast underteckna FN–konventionen om kärnvapenförbud!.
 5. Det rådde kaos på den anorektiska lokala räddningstjänsten, kaos på MSB men snarast stiltje inom regeringen.
 6. Öka snarast produktionen av läkemedlet dexametason, manar världshälsoorganisationen (WHO).
 7. Men när det gäller nya tekniker som AI och automatisering är det snarast en underdrift.
 8. Men arbetet måste inledas snarast.
 9. Och när det gäller ekonomin tycks virusets framfart snarast ha förvärrat polariseringen mellan rika länder i norr och fattigare i södra och östra Europa.
 10. Så i Rotunnos ögon är det snarast Weinstein som är offret.
 11. När vi frågat dem om hur de ser på kvinnorna de precis betalat för att ha sex med har de snarast sett förvånade ut, fortsätter Linnea Horgby.
 12. Korttidsfrånvaron har snarast minskat medan långtidsfrånvaron skjutit i höjden, ofta till följd av psykosociala orsaker.
 13. Du, Mattias, har ju snarast blivit hälsad som en frälsare, det verkar som att väldigt många har stora förväntningar på dig.
 14. På prestandasidan handlar det väl snarast om vad du får för pengarna, för det är ju ingen tvekan om att en fulljackad Macbook Pro levererar.
 15. Det senare är snarast en verklighetsanpassning.
 16. Om våra politiker kan ta sig samman och se till landets bästa bör de snarast se till att vår infrastruktur förstatligas.
 17. Efter flygolyckan stoppade den kanadensiska operatören all vattenbombning, men släckningsarbetet ska återupptas snarast.
 18. Boeing hoppas kunna åtgärda det nya felet snarast och tror inte att det ska fördröja processen med att få planet i trafik igen, skriver bolaget i ett meddelande.
 19. Oppositionspartierna vill att kommunerna snarast ska få besked om nya tillskott men Magdalena Andersson vill inte ge någon tidpunkt för när hon kommer att presentera satsningen.
 20. Om personer tränger sig in bör man snarast ringa 112, uppmanar kommunpolis Tobias Bråhammar.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till snarast är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är ögonaböj en synonym till snarast. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.