snart

Snart är synonymt med strax och straxt och kan beskrivas som ”inom kort”. Ordet används i uttrycket ”så snart som möjligt” som betyder ”så snart som det är möjligt”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av snart och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till snart

bums, inom kort, om en stund, omsider, småningom, strax, straxt, så småningom

Motsatsord till snart

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till snart.

Vad betyder snart?

 1. inom kort

Hur används snart i uttryck?

 1. så snart som möjligt = så snart som det är möjligt

Böjningar av snart

 1. snart

Exempel på hur ordet snart kan användas

 1. Hon kommer snart, hon är bara ute och äter lunch!
 2. Det är 5 december och snart är det jul!

Exempel på hur ordet snart används i svenska tidningar

 1. Den 15 augusti 2012 var Pelé tillbaka på Råsunda, som snart skulle börja rivas.
 2. Nästan 32 år efter sin hyllade debut släpper han snart ett nytt album.
 3. Trump svarade att han i samråd med sin revisor bestämt att deklarationen ska göras offentlig så snart som möjligt och att det kommer visa hur framgångsrik han är.
 4. Göran Greider är generös med att visa sin osäkerhet bakom rollen som poet och opinionsbildare, vilket jag snart ska visa med ett citat ur Stockholmsdiktsamlingen, ”Och dagarna är som små sekler”.
 5. Pappan var först motvillig, men blev snart djupt engagerad i dotterns spelande.
 6. Bokningsläget är bättre än tidigare år och kring jul, nyår och skolloven är det snart fullbokat på de populäraste skidanläggningarna.
 7. Resultatet finns snart att beskåda i form av Lucy Kirkwoods ”Barnen”.
 8. Det här är något som det har ryktats om tidigare, men i en video bekräftar nu tillverkarens vd Akira Marumoto att en version med tekniken snart lanseras.
 9. Hon föreslår att vi ska ses snart igen, helst redan kvällen därpå.
 10. Han har kopplat ett järngrepp om landet efter snart tre decennier vid makten.
 11. – Så snart partiet förlorade sitt statliga ekonomiska stöd föll hela mekanismen sönder.
 12. Nobelpris blir det nog snart hur som helst, skall vi tippa 2018?.
 13. – Vi är försiktigt optimistiska om att vi kommer att få det här under kontroll ganska snart, säger talespersonen Dave Lauchner om den brand som bröt ut den 27 september i närheten av Calistoga, omkring 12 mil norr om San Francisco.
 14. Sverige har snart högst inblandning av alla länder och han tror att utsläppen minskar med 14 procent!.
 15. Trots att Sions Vises protokoll avslöjades som en bluff för snart 100 år sedan lever myten om den ”judiska världskonspirationen” kvar.
 16. Vad är definitionen av en bil? Vi börjar allt oftare tala om flygande bilar och snart kanske vi måste utöka ordförrådet med ytterligare avarter.
 17. Sverige fanns inte fysiskt med vid toppmötesbordet, då statsminister Stefan Löfven (S) valt att stanna hemma av privata skäl, sedan hans mamma nyligen avlidit och snart ska begravas.
 18. Därför måste vi komma i gång så snart som möjligt, på ett ansvarsfullt sätt.
 19. Enligt Reed Hastings har distansarbetet i samband med coronaviruspandemin varit klart negativt för Netflix verksamhet och personligen kommer han arbeta för att anställda ska kunna återvända till kontoret så snart som möjligt.
 20. Men snart är det dags igen då man öppnar en lagershop i Norrköpingsstadsdelen Ingelsta.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till snart är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är strax en synonym till snart. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.