Synonymer till socialarbetare

Socialarbetare kan beskrivas som ”person som arbetar med att hjälpa människor som har sociala problem”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av socialarbetare samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till socialarbetare

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till socialarbetare.

Vad är motsatsen till socialarbetare?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till socialarbetare.

Vad betyder socialarbetare?

 1. person som arbetar med att hjälpa människor som har sociala problem

Hur kan ordet socialarbetare användas?

Det saknas exempel på hur socialarbetare kan användas.

Hur används ordet socialarbetare i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet socialarbetare används i vanlig text.

 1. Resultaten bygger på intervjuer och enkäter med föräldrar, nära släktingar, socialarbetare, lärare, fosterföräldrar, advokater och psykologer.
 2. Jag berättade för dig om lärare, om frivilliga familjehem, om socialarbetare och alla från civilsamhället som hade skrivit dessa texter.
 3. Rapporten visar att stödet från socialarbetare som möter barn som varit med om sexuell exploatering brister, hur vill du stärka skyddet av barn specifikt?.
 4. Först att få vaccinet är lärare, läkare och socialarbetare.
 5. Dessa socialarbetare försökte alltid i första hand se om det var möjligt för mamman att behålla barnet.
 6. De gjordes upp ett avtal och även om Sandra var rädd för att barnen skulle tas ifrån henne så litade hon på det socialarbetarna sa till henne.
 7. ”Det vi tycker är rimligt är att man överväger att åtminstone ge läkare och socialarbetare möjligheten att lämna informationen vidare, om man bedömer att det finns risk att en annan människa skadas eller i värsta fall dödas”, säger utredaren Nils Öberg.
 8. Anna Kosztovics tycker att yrket socialarbetare ofta får sämre uppmärksamhet än det förtjänar.
 9. Återvändarna genomgår månadslångt program med samtal med psykologer, teologer och socialarbetare.
 10. – Det vi behöver jobba aktivt med här och nu i vissa områden är att arbeta med socialtjänsten och socialarbetare för unga och finnas ute i de här miljöerna.
 11. Löfvens socialdemokrater är på väg, orden om “den som inte fått uppehållstillstånd ska utvisas” blir skarpare och skarpare och till slut står vi där när lärare skall ange elever, sjuksköterskor ska ange sjuka, socialarbetare skall ange de mest utsatta.
 12. Men socialarbetarna som undersöker fallet, och gör hembesök hos familjen upptäcker inga oegentligheter och lägger ner ärendet.
 13. Pappan var mer ljus i sinnet, utrustad med en absurd humor, till yrket socialarbetare inom fattigvården och senare också fångvården.
 14. Hade en svensk flicka skickats utomlands för att giftas bort med en pedofil, då hade varenda socialarbetare och politiker kavlat upp ärmarna direkt.
 15. Den elfte januari skickade en grupp bestående av ett antal psykiatriker, psykologer, socialarbetare och psykoanalytiker ett öppet brev till Vita husets läkare Ronny Jackson.
 16. För att hedra honom vill kristdemokraten Erik Slottner nu döpa en gata efter den framlidne socialarbetaren.
 17. internationell kvinnorättsaktivist, socialarbetare, debattör och författare, tidigare distriktsordförande i V Skåne och tidigare partistyrelseledamot i F!.
 18. Den ena handlade om en makaber självmordspakt, den andra om gatuslagsmål i Skottland, där jag vistats en del som socialarbetare.
 19. Under onsdagen publicerades ett upprop som 2 440 socialarbetare står bakom.
 20. Det handlar exempelvis om förskollärare, fritidspedagoger och socialarbetare.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet socialarbetare

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet socialarbetare.

Bild med texten socialarbetare