Synonymer till Sofia

Sofia kan bland annat beskrivas som ”ett kvinnonamn”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Sofia samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till Sofia

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Sofia.

Vad är motsatsen till Sofia?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Sofia.

Vad betyder Sofia?

 1. ett kvinnonamn
 2. huvudstaden i Bulgarien

Hur kan ordet Sofia användas?

Det saknas exempel på hur Sofia kan användas.

Hur används ordet Sofia i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet Sofia används i vanlig text.

 1. Något som inspirerat såväl Sofia Jakobsson som Hedvig Lindahl inför A–landslagets äventyr i England som stundar.
 2. De ser ut att ha ett fantastiskt självförtroende och spelar väldigt fin fotboll, säger Sofia Jakobsson.
 3. – Det är 600 personer som blivit drabbade, säger Sofia Lindahl, kommunikationschef på Trafikverket Förarprov.
 4. Ebba Andersson i Piteås förstalag gick ut tillsammans med Sofia Henriksson i Piteås andralag men drog snabbt upp tempot och skakade av sig Henriksson.
 5. Tonåringarna Sofia och Liza har levt större delen av sina liv i krig.
 6. Här utspelar sig Sofia Coppolas lågintensiva kärleksdrama Lost in Translation från 2003.
 7. Dit är Charlotte Kalla uttagen, precis som Jonna Sundling, Ebba Andersson, Emma Ribom, Moa Olsson och Sofia Henriksson, som gör säsongsdebut i världscupen.
 8. Sofia Tufvasson– Hennes keramik tröttnar man aldrig på.
 9. Hedvig Lindahl– Julia Roddar, Josefine Rybrink, Emma Berglund, Jonna Andersson – Hanna Bennison, Kosovare Asllani, Elin Rubensson– Sofia Jakobsson, Anna Anvegård, Olivia Schough.
 10. ”Ring, ring” av Sofia Fredén.
 11. – Det är dock förknippat med väldigt hög osäkerhet kopplat till hur produktionen kommer att utveckla sig och om flaskhalsar kommer att lösa sig och hur snabbt det går, säger Sofia Linder, chefsekonom vid Bil Sweden på en pressträff.
 12. Redan första veckan i juli kunde åklagaren väcka åtal efter att flera gånger tidigare behövt lägga ner, tack vare att ett syskonpar lämnat vittnesmål, säger Sofia Myrén, polisinspektör och barnförhörsledare i Göteborg.
 13. Det är ett slöseri, säger Sofia Rydgren Stale, ordförande för Läkarförbundet.
 14. Minst sju brännskadade personer har förts till sjukhus i Sofia.
 15. – Boende på Norrby har rätt att ta del av rapportering av vad som händer i deras område, och när journalister hindras i deras arbete blir den rättigheten hotad, säger assistentåklagare Sofia Bryngelsson.
 16. I den lilla boken Att vara människa (Blue Publishing) ger den filosofiska praktikern och författaren Sofia Wrangsjö en introduktion till Viktor E.
 17. Det är inte klädsamt att bara sätta ut dem en lördagsmorgon, säger Sofia Stynsberg (M), ordförande i tekniska nämnden Växjö till SVT.
 18. Nästa kommer att ligga lite söder om staden, och den tredje kommer att ligga något norr om staden, säger Sofia Gunnmo, chef över satsningen.
 19. Efter att ha haft finalens första riktiga målchans (nick av Sofia Jakobsson) efter en halvtimmes spel var det också Sverige som fem minuter senare fick jubla.
 20. I en tid när bilpendling snarare är regel än undantag för landsorten, så är Sofia Nykvist och hennes sambo rätt unika eftersom båda saknar körkort.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Läs mer om namnet Sofia

Läs mer om namnet Sofia på alltomnamn.se. Där kan du se hur många i Sverige som heter Sofia, vad namnet betyder, hur populärt det är som namn på nyfödda barn m.m.

Bild till ordet Sofia

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet Sofia.

Bild med texten Sofia