Synonymer till Sofie

Sofie kan beskrivas som ”ett kvinnonamn”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Sofie samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till Sofie

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Sofie.

Vad är motsatsen till Sofie?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Sofie.

Vad betyder Sofie?

 1. ett kvinnonamn

Hur kan ordet Sofie användas?

Det saknas exempel på hur Sofie kan användas.

Hur används ordet Sofie i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet Sofie används i vanlig text.

 1. Polischefen Erik Nord, den tidigare S–toppen Ann–Sofie Hermansson och journalisten Sofie Löwenmark är några av dem som varit på besök och pratat om trygghet, hederskultur och extremism.
 2. Naturen har en förmåga att ge glädje och energi när vi behöver det som mest”, säger Sofie Stålhand, föreståndare vid Naturum Hornborgasjön, i ett pressmeddelande.
 3. Här lyser Julia Sporséns Elsalill likt en stormlykta i mörkret, medan Sofie Asplunds Fostersystern kommer och försvinner likt en hägring.
 4. Det är roboten Sofie, som jobbar med att städa i lokalerna men kan även sjunga och dra ett och annat skämt.
 5. Kärleken till dottern Sofie kan inget ta kål på.
 6. Bakom en hel rad av målen stod danska stjärnan Sofie Svava, som gjorde sin sista match för laget innan flytten till Wolfsburg.
 7. I serien får tittarna följa medelklasskvinnan Sofie (Ida Engvoll), en gift tvåbarnsmor och konsult som träder in i ett frilansuppdrag i ett anrikt bokförlag.
 8. Huvudrollskaraktären Sofie är ett nervvrak men vågar samtidigt göra de mest galna sakerna i en oväntad lek med en ung it–tekniker på förlaget.
 9. Först när programledaren Sofie Linde i höstas berättade att en tv–chef hotat att ödelägga hennes karriär om hon inte utförde oralsex tog debatten fart.
 10. Materialet är robust, säger Sofie Johansson analytiker och affärsutvecklare för medarbetarengagemang.
 11. Mittfältskollegan Sofie Svava ökade efter en misslyckad Uppsalarensning på till 3–1 med en repris på Cankovic drömmål upp i högra krysset.
 12. Därför är det bråttom att det preventiva arbetet i alla regioner kommer i gång, säger Sofie Ternheim, press– och marknadsansvarig på Hjärnfonden.
 13. Avgörande är att man trots distansarbetet upplever att man fortsatt kan bidra till organisationens verksamhet på ett effektivt sätt, säger Sofie Johansson, analytiker på Brilliant Future.
 14. Sofie spelas av Ida Engvoll, känd från bland annat filmen ”En man som heter Ove”, krimserien ”Rebecka Martinsson” och uppsättningar på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm och Dramaten.
 15. Historien är en slags paradox som utspelar sig inom och runtomkring min karaktär Sofie och som tar avstamp i en samtid som inte fullt omfamnar människan.
 16. Nu vid influensatider är det extra viktigt, säger Sofie Brinkemo, chef på kulturenheten i Varbergs kommun till Hallands nyheter.
 17. Sara Törneman och Sofie Lennman undervisar båda på högstadiet på Katarina Norra skola i Stockholm.
 18. – Förtroendet för polisen har ökat ganska tydligt de senaste två åren, säger Sofie Lifvin, utredare på Brå.
 19. Förutom Anna Odell och Mikael Persbrandt, som spelar konstnären och skådespelaren i filmen, medverkar i rollerna som deras varsina tre alter egon Jens Albinus, Trine Dyrholm, Sofie Gråbøl, Thure Lindhardt, Shanti Roney och Vera Vitali.
 20. Sofie Grabo, 23 år och ursprungligen från Kinnekulle, har haft sjukdomen sedan hon var fem år.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på Sofie

Läs mer om namnet Sofie

Läs mer om namnet Sofie på alltomnamn.se. Där kan du se hur många i Sverige som heter Sofie, vad namnet betyder, hur populärt det är som namn på nyfödda barn m.m.

Bild till ordet Sofie

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet Sofie.

Bild med texten Sofie