Synonymer till sofistikerad

Vi känner till 4 synonymer till sofistikerad. Ordet sofistikerad är en synonym till utstuderad och förfinad och kan bland annat beskrivas som ”förfinad”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av sofistikerad samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till sofistikerad

 1. elegant
 2. förfinad
 3. raffinerad
 4. utstuderad

Vad är motsatsen till sofistikerad?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till sofistikerad.

Vad betyder sofistikerad?

 1. förfinad
 2. mycket avancerad, högt utvecklad, komplicerad /men smart (som får ut mer av mindre)/; (om pers. äv.) världsvan, elegant

Hur kan ordet sofistikerad användas?

Det saknas exempel på hur sofistikerad kan användas.

Hur används ordet sofistikerad i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet sofistikerad används i vanlig text.

 1. Hydra är en mycket sofistikerad handelsplats som byggt upp ett eget logistiksystem för att kunna leverera droger och andra produkter utan att använda befintliga postsystem.
 2. Båda två utpräglade perfektionister med exceptionell känsla för melankoliskt mjuka melodier och sofistikerade arrangemang med tidlösa kvaliteter.
 3. Regeringssidan backas av en koalition ledd av Saudiarabien, Förenade Arab­emiraten och bland annat USA och Storbritannien som exporterar stora mängder av sofistikerade vapensystem som används av det saudiska flygvapnet i sina attacker i Jemen.
 4. Beslutsfattare som hoppas på en sofistikerad game changer hos Polisen måste börja att städa i den här änden.
 5. ■ Tekniken brukar kallas deep packet inspection och är en form av mycket sofistikerad analys av nätverkstrafik.
 6. ”En av de mest sofistikerade exemplen på cyberspionage vi har sett”, sa en av utredarna till techsajten Motherboard.
 7. Med tiden har css utvecklats och kunnat innehålla allt mer sofistikerade funktioner, så som avancerade animationer.
 8. Denna attack var extremt sofistikerad och kan inte ha utförts av andra än en nationalstat.
 9. Det är ett avgörande steg framåt i den framtida utvecklingen av de sofistikerade återkopplingssystemen som vi behöver för att ta fram riktigt smarta proteser och intelligent robotik, säger forskningsledaren Madhu Bhaskaran.
 10. Samtidigt som Emotet bara blir mer och mer sofistikerat är den nya modulen lite slarvig.
 11. Metoden är sofistikerad och skulle, om den genomförs via flera hackade konton samtidigt, kunna generera hundratusentals eller miljontals spelningar som ser ut att komma från riktiga användare.
 12. ”Fake news” kommer sofistikerat genom flödet, blandat med kattvideor.
 13. Deras kompetens och metoder blir allt mer sofistikerade, vilket kräver en heltäckande syn på säkerhet i hela organisationen för att kunna möta och stoppa en ström av intrångsförsök som ständigt söker nya vägar.
 14. David Jacoby märkte också att fältet för ifyllning av kreditkortsnummer var osedvanligt sofistikerat, eftersom det reagerade när han försökte skriva i det på felaktigt sätt.
 15. En teknik som skulle kunna användas för att på ett sofistikerat sätt manipulera spelningar på musikplattformar är att använda befintliga konton, som hackas eller kapas, något som New York Times skrev om i december.
 16. Det blir allt mer sofistikerat.
 17. Angriparen måste också tänka på att inte plantera för uppenbara förfalskningar, men också att inte plantera för sofistikerade förfalskningar eller att planera dem på ett sätt som gör det för svårt att upptäcka dem.
 18. Filmen hämtar inspiration från den betydligt mer sofistikerade boken ”Är svensken människa?” skriven av Henrik Berggren och Lars Trägårdh år 2006.
 19. Ironiskt nog är dagens skrivare ofta utrustade med sofistikerade säkerhetsfunktioner som kan anpassas till användarnas behov, men de är normalt avstängda för att förenkla fjärrstyrning för MPS–leverantören.
 20. Friedrich Hayek är mer sofistikerad.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är utstuderad en synonym till sofistikerad. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på sofistikerad

Bild till ordet sofistikerad

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet sofistikerad.

Bild med texten sofistikerad