Synonymer till solcell

Vi känner till en synonym till solcell. Ordet solcell är synonymt med solpanel och kan bland annat beskrivas som ”fotocell som omvandlar solljuset till elektrisk energi”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av solcell samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till solcell

 1. solpanel

Vad är motsatsen till solcell?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till solcell.

Vad betyder solcell?

 1. fotocell som omvandlar solljuset till elektrisk energi
 2. anordning som genererar elektrisk ström när den belyses, normalt ihopkopplad med andra solceller i en solpanel
 3. (endast plural: solceller) solpanel

Hur kan ordet solcell användas?

Följande exempelmeningar visar hur solcell kan användas.

 1. fler och fler hus har solceller på taket

Hur används ordet solcell i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet solcell används i vanlig text.

 1. Men den som tänker installera solceller, eller energieffektivisera, får ökat stöd.
 2. För husägare som vill satsa på solceller utlovas höjd subventionsgrad inom ramen för skattereduktionen för grön teknik.
 3. Varje sensornod skulle då kunna drivas av en S–Powerenhet, som i sin tur matas av någon form av energiskördare, exempelvis en solcell för inomhusbruk.
 4. Deras teknik med flytande solceller är nämligen tänkt att vara ett komplement till havsbaserad vindkraft, och nu testas tekniken i skarpt läge.
 5. Verket har liksom Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) beskrivit solcellerna som ett hot mot att bevara svenska jordbruk.
 6. Har man solceller hemma kan man se till att använda sin energi mer effektivt.
 7. Men hur tar man bäst tillvara på den? Inte genom att bara sätta upp solceller, menar amerikanska uppstickaren Aeromine Technologies.
 8. Det som däremot är 100 procent säkert, och det enda som inte påverkas av marknadens uppgångar eller tillfälliga brister, är att de husägare som har solceller på sina tak sparar många tusen kronor idag.
 9. Men exakt hur användandet av totalförsvarets anläggningar skulle påverkas av solceller just på de 13 villorna i Vellinge kommun utvecklas inte närmare, eftersom det skulle kunna skada landets försvar eller innebära fara för rikets säkerhet.
 10. Enligt Jon Edwards skulle det ha kostat mer än fem gånger så mycket att bygga en anläggning som drivs med solceller.
 11. Flytande solceller när marken tryter.
 12. Med solceller, ett batteri och ett lokalt likströmsnät kan du få läslampor och radio, ladda din mobil, läsplattan och få likström till din laptop.
 13. Det finns också ett tak med solceller som ger ström till laddstolpar, solskydd, eluttag, wifi och värmande filtar för kyliga dagar.
 14. Men villkoren är helt annorlunda för dig som bor i lägenhet jämfört med om du äger ditt eget hus och har ett bra tak som är lämpligt för solceller.
 15. Svea Solar samarbetar sedan två år med Ikea om försäljning av solceller.
 16. Har precis slutfört sitt kandidatexamensarbete där hon undersökte hur olika typer av solceller kunde användas vid projektering av hus.
 17. Resultatet visade att det fanns en hel del brister, både i företagens sätt att arbeta med solceller och själva installationerna.
 18. Skattereduktionen är riktad till privatpersoner som vill installera egna nätanslutna solceller, batterier för att lagra solenergi eller laddstolpar till elfordon.
 19. Bland annat forskar bolaget på bränsleceller och solceller.
 20. Det är ett skäl att vara tacksam mot ägarna av varje hus som har blänkande solceller på taket.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är solpanel en synonym till solcell. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på solcell

Bild till ordet solcell

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet solcell.

Bild med texten solcell