Synonymer till sondera

Vi känner till 10 synonymer till sondera. Ordet sondera är en synonym till spana och undersöka och kan bland annat beskrivas som ”undersöker försiktigt”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av sondera samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till sondera

 1. efterforska
 2. examinera
 3. forska
 4. gräva
 5. rekognoscera
 6. spana
 7. spaning
 8. testa
 9. undersöka
 10. visitera

Vilka ord betyder nästan samma sak som sondera?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till sondera. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. söka

Vad är motsatsen till sondera?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till sondera.

Vad betyder sondera?

 1. undersöker försiktigt
 2. undersöka medelst sond

Hur kan ordet sondera användas?

Följande exempelmeningar visar hur sondera kan användas.

 1. partierna försökte sondera stämningen bland väljarna

Hur används ordet sondera i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet sondera används i vanlig text.

 1. – Jag har beslutat att uppdra åt Magdalena Andersson att sondera förutsättningarna att bilda en regering, säger talmannen Andreas Norlén.
 2. Under tiden ska riksdagens talman Andreas Norlén sondera bland partiledarna för att försöka hitta en ny statsministerkandidat som sedan kan bilda regering.
 3. För detta använde hon sen, i kristiden, alla tänkbara medel och en stor summa pengar till en så kallad advokatutredning, i syfte att sondera och misstänkliggöra mig, en av de mer obekväma och självständiga personerna.
 4. När DN sonderade terrängen i ett par artiklar inför omröstningen nämndes ”Juninatten” av både författaren Gunnar D Hansson och litteraturhistorikern Britt Dahlström.
 5. När Stena sonderade olika möjligheter upptäckte man att Halmstad var ett lockande alternativ.
 6. Sánchez kommer att börja sondera läget med de andra partierna från och med nästa vecka.
 7. Kort senare gick chansen över till Benny Gantz som nu ska sondera terrängen för att söka stöd i Knesset.
 8. Björklund vill att talmannen snart, helst i samband med tisdagens samtal, kommer till skott om vilken partiledare som ska sondera möjligheterna att bilda regering.
 9. Ordföranden Walter Rönmark säger att man just nu sonderar terrängen och att det troliga är att några namn ”utifrån” föreslås, men att det också skulle kunna bli tal om att någon från dagens styrelse tar steget upp som ordförande.
 10. Som för alla småföretagare gäller det att sondera terrängen.
 11. Merkel sonderar just nu med Socialdemokraterna (SPD) om att bilda en ny regering.
 12. Owen Smith tillhör dem som sonderar möjligheterna till att EU–utträdet inte ska verkställas utan någon form av vidare behandling, exempelvis en parlamentsomröstning.
 13. I sin iver att kalla SD för diverse fula ord glömmer Klas Bergström troligen bort att han själv efter valet 2014 tagit kontakt med Sverigedemokraterna i Knivsta kommun för att sondera terrängen kring ett samarbete i vissa frågor.
 14. Det var när Donald Trump for fram som värst i fastighetsbranschen under åren 1987–1988 som Trudeau började teckna honom och sedan höll det på fram till 2000 då Trump sonderade terrängen för att bli presidentkandidat.
 15. I somras sade G5 Entertainment att bolaget tänker sondera potentialen på området.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är spana en synonym till sondera. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på sondera

Bild till ordet sondera

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet sondera.

Bild med texten sondera