Synonymer till spörsmål

Vi känner till 5 synonymer till spörsmål. Ordet spörsmål är en synonym till ärende och frågeställning och kan bland annat beskrivas som ”fråga (1, 2)”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av spörsmål samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till spörsmål

 1. fråga
 2. frågeställning
 3. problem
 4. ämne
 5. ärende

Vad är motsatsen till spörsmål?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till spörsmål.

Vad betyder spörsmål?

 1. fråga (1, 2)
 2. begäran om information eller att få en upplysning i ett visst ärende
 3. aktuellt ärende som bör diskuteras

Hur böjs spörsmål?

 1. spörsmål
 2. spörsmålen
 3. spörsmålens
 4. spörsmålet
 5. spörsmålets
 6. spörsmåls

Hur kan ordet spörsmål användas?

Följande exempelmeningar visar hur spörsmål kan användas.

 1. hon diskuterar gärna filosofiska spörsmål

Hur används ordet spörsmål i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet spörsmål används i vanlig text.

 1. Som nybörjare i japansk badkultur är du ställd inför en rad sådana spörsmål.
 2. Som tur var tog föräldrarna spörsmålen på allvar, "inpå utmattningens gräns".
 3. Från onsdag till fredag kommer toppolitiker, pr–folk och kändisar stöta och blöta ekonomiska spörsmål på möten, seminarier och i lunchköer.
 4. Det är vad löftena om ett nytt totalförsvar innebär, och spörsmålen kring hur det ska gå att åstadkomma är vida mer komplexa än mediegrälen om den för dagen exakta hotbilden mot landet.
 5. Petter Northug är ett hett spörsmål i skidvärlden och i Norge råder ingen tvekan, de vill se honom i OS även om 21–årige Kläbo är den nye kelgrisen.
 6. På ett förberedande sammanträde i Stockholms tingsrätt gick alla parter – åklagare, advokater, målsägandebiträden och domstolen – igenom praktiska spörsmål inför mastodonträttegången.
 7. På ett förberedande sammanträde i Stockholms tingsrätt gick alla parter – åklagare, advokater, målsägandebiträden och domstolen – igenom praktiska spörsmål inför den mastodonträttegång som, enligt preliminära uppgifter, väntas starta i februari.
 8. ­­­­– Det är ett sätt att skapa möjligheter för åldrandeforskare världen över, för docenter och unga forskare att ta upp spörsmål om åldrandets problematik.
 9. Försvarsutskottet avvisade propositionen, vilket ledde till det för epokens svenska politik sedvanliga kohandlandet om vitt skilda spörsmål.
 10. Bland de många djuplodande och utmanande ämnen Birkhead berör hör spörsmål som problematiserar fåglarnas medvetande till de intressantaste.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är ärende en synonym till spörsmål. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?