spak

Spak är synonymt med rädd och svag och kan bland annat beskrivas som ”medgörlig, foglig, lydig”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av spak och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till spak

foglig, handtag, lydig, medgörlig, orkeslös, reglerhandtag, rädd, svag, svarslös, tam, utmattad

Motsatsord till spak

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till spak.

Vad betyder spak?

 1. medgörlig, foglig, lydig
 2. stång som man reglerar en maskin med
 3. svag, utmattad, orkeslös, svarslös, tam
 4. reglage, handtag, knapp

Böjningar av spak

 1. spak
 2. spaka
 3. spakar
 4. spakare
 5. spakarna
 6. spakarnas
 7. spakars
 8. spakast
 9. spakaste
 10. spake
 11. spaken
 12. spakens
 13. spaks
 14. spakt

Exempel på hur ordet spak kan användas

 1. han blev spak när han såg den stora hunden

Exempel på hur ordet spak används i svenska tidningar

 1. De fyra grupperna av elever driver utredningen framåt genom att dra i olika spakar beroende på erfarenhet och personlighet.
 2. Till skillnaden från en vanlig Segway styrs S–poddens rörelser med en liten spak, inte genom att luta kroppen framåt.
 3. Företaget har visat upp en första prototyp kallad Luna och denna har framgångsrikt lyckats att lyfta, flyga och landa utan att en pilot håller i spakarna.
 4. DS5 ser i övrigt ut att få lite större triggers, samt något mindre spakar.
 5. Men i E–up så kan den ambitiöse faktiskt spaka runt rätt mycket.
 6. Låtarna med Latin Kings–Masse vid spakarna funkar bättre, och i ”Show för publik” hintas om det giftermål mellan text och musik som hade kunnat uppstå.
 7. När Canal + (senare C More) kom in i bilden blev det så småningom naturligt att han tog över i spakarna, samtidigt som han ansvarade för att köpa in de redan då överdebiterade sporträttigheterna.
 8. Men det stoppar knappast 81–åringen, som trots ett turbulent förflutet står kvar i kulisserna och drar i spakarna.
 9. Bakom spakarna sitter bandets frontfigur Bruce Dickinson, som även är pilot.
 10. Obehöriga vid spakarna är ett känsligt kapitel i Ryssland, detta efter olyckan 1994 med Aeroflots Airbus A30–304 i Sibirien.
 11. Fyraårige Elton Wendt från Varberg har tagit plats bakom spakarna i en Alouette III, en fransk helikopter som under 1960 och 70–talet bland annat användes som ambulans– och flygräddningshelikopter.
 12. Om mobilen inte är ordentligt uppdaterad kan den som sitter bakom spakarna på trojanen få i princip full kontroll över enheten.
 13. Det indiska flygbolaget Jet Airways har avskedat två piloter sedan det kommit fram att de bråkat i cockpit och under en kort stund lämnat spakarna helt obemannade.
 14. Det är fortsatt det religiösa ledarskapet med Ayatollah Khamenei i spetsen som håller i spakarna.
 15. Du behöver inte plugga in den på usb–maner i själva headsetet, och inte heller pilla med några spakar eller reglage.
 16. Det enda vi kan vara säkra på är att marknaden utvecklar sig jättesnabbt och då måste man ha många olika spakar att jobba med.
 17. – Jag är klar, sa hon spakt.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till spak är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är rädd en synonym till spak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.