Synonymer till spela in

Spela in kan beskrivas som ”lägga information från en källa (antenn, kamera, mikrofon, dator etc.) på ett lagringsmedium (band, flashminne, optisk disk, hårddisk etc.)”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av spela in samt se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Alla synonymer till spela in

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till spela in.

Vad är motsatsen till spela in?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till spela in.

Vad betyder spela in?

 1. lägga information från en källa (antenn, kamera, mikrofon, dator etc.) på ett lagringsmedium (band, flashminne, optisk disk, hårddisk etc.)

Hur böjs spela in?

 1. spela in

Hur kan frasen spela in användas?

Det saknas exempel på hur spela in kan användas.

Hur används frasen spela in i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur frasen spela in används i vanlig text.

 1. Bollywood har också börjat spela in fler filmer i Europa, vilket har lett till att man fått upp ögonen för de nordiska länderna, berättar Kamal Parvez, vice sekreterare på Indiens svenska ambassad.
 2. Det amerikanska tv–bolaget CBS planerar att spela in hela fyra nya tv–serier i den populära rymdberättelsen, skriver Variety.
 3. – Det var oväntat buskul att spela in första avsnittet ihop.
 4. De tyckte det lät kul och undrade om vi inte kunde spela in några sådana funderingar.
 5. Att spela in en dansk serie under ett halvårs tid har varit en helt ny upplevelse.
 6. Akilov sökte information på internet för att lära sig att bygga en bomb och var i kontakt med personer som instruerade honom om hur han skulle spela in en video där han svär en trohetsed till terroristorganisationen IS.
 7. – Det var verkligen en pinsam scen att spela in, till slut bad jag om att hellre få spela in ännu en nakenscen, ler han.
 8. Den stora skillnaden nu är bara att vi har råd att måla på en större duk – budgeten tillåter att vi kan spela in i andra länder om en story mår bättre av det.
 9. – Det tog ungefär åtta timmar att spela in musiken och sedan spelade vi in sången på sjutton minuter, minns Wonder Mike.
 10. Det kan inte bara göra skärmdumpar, spela in det som sker på skärmen, redigera videon och hantera annoteringar.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?