Synonymer till spela upp

Spela upp kan bland annat beskrivas som ”med hjälp av bildskärm och/eller högtalare (via dator, bandspelare etc.) producera bilder och ljud lagrade på hårddisk, flashminne, optisk skiva, band etc.”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av spela upp samt se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Alla synonymer till spela upp

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till spela upp.

Vad är motsatsen till spela upp?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till spela upp.

Vad betyder spela upp?

 1. med hjälp av bildskärm och/eller högtalare (via dator, bandspelare etc.) producera bilder och ljud lagrade på hårddisk, flashminne, optisk skiva, band etc.
 2. framföra ett skådespel

Hur böjs spela upp?

 1. spela upp

Hur kan frasen spela upp användas?

Det saknas exempel på hur spela upp kan användas.

Hur används frasen spela upp i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur frasen spela upp används i vanlig text.

 1. Han är en av trotjänarna i Leksand som två gånger har varit med om att spela upp laget till SHL men också två gånger spelat ner laget till Hockeyallsvenskan.
 2. Efteråt är det bara att spela upp "filmen".
 3. Dels är det en känd strategi att spela upp den här typen av framtvingade bekännelser, Gui Minhai har ju fått sitta i två tv–sändningar tidigare och bekänna saker som vi vet inte är sanna.
 4. Leksand gjorde ett tappert försök att spela upp sig under den tredje perioden men orkade aldrig vända på matchen efter chockresultatet utan fick i stället se sig besegrade.
 5. Framför allt de manliga hallåorna, som har känt sig tvingade att spela upp sin egen tunna text och gjort sina 45 sekunder riktigt plågsamma.
 6. Bland annat ska hon spela upp en förskönande version av det slaveri hon nyligen flytt.
 7. De två sistnämnda modellerna visar även textmeddelanden och låter dig spela upp musik.
 8. Det rödmålade sovrummet alluderar på ”Viskningar och rop”, men sängen används också för att spela upp scener ur ”Tystnaden”.
 9. När jag ska spela upp mpeg–filmsnuttar i Windows Media Player får jag upp felmeddelandet C00D11B1.
 10. Att producenten dessutom verkar ha gett killarna fritt spelrum att leka med ljudeffekter, prata i munnen på varandra och spela upp gamla VHS-band, är nog att betrakta som rätt vågat av Sveriges Radio.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?