spendera

Spendera är synonymt med satsa och investera och kan bland annat beskrivas som ”ger ut pengar”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av spendera och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till spendera

avlöna, bekosta, betala, erlägga, ge ut, gälda, investera, pröjsa, riskera, satsa, slösa, trycka

Motsatsord till spendera

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till spendera.

Vad betyder spendera?

 1. ger ut pengar
 2. använda något som så småningom tar slut på grund av användningen, särskilt tid eller pengar

Exempel på hur ordet spendera kan användas

 1. hon spenderade 50 000 kronor på dotterns bröllop

Exempel på hur ordet spendera används i svenska tidningar

 1. Den här tiden har gett mig möjlighet att fördjupa mig i mig själv eftersom jag spenderat mer tid ensam.
 2. Vi spenderade nästan varje dag med varandra under två år.
 3. Vad är det som gör att kärlekspar väljer att separera när de får spendera mer tid tillsammans?.
 4. Fler barn än vanligt förväntas spendera sommaren hemma på grund av coronapandemin.
 5. Myntgrävarna måste spendera pengar för att betala för elektriciteten som krävs för grävningen.
 6. Enroth har spenderat den större delen av de tre senaste säsongerna i vitryska KHL–laget Dinamo Minsk, men har ändå haft ett öga på Örebro.
 7. Sen så kommer man hem och spenderar mest tid med varandra och vår son.
 8. När han valde att hoppa av i början på mars lovade Bloomberg att spendera upp emot 1 miljard dollar på att stötta den som blir demokraternas kandidat i valet.
 9. Vi måste fokusera på hårda resultat, på tid som spenderas på en uppgift och sätta tydliga milstolpar som åtföljs av en känsla av frihet för hur en anställd beslutar att ta sig dit.
 10. Totalt spenderades 461 miljoner dollar på spelhårdvara.
 11. Efter att ha spenderat en livstid med att introducera naturen för tv–tittare vill David Attenborough att vi ska resa oss upp ur våra fåtöljer och hjälpa till att rädda den naturliga världen.
 12. Det ska man inte vara just nu”, sa Moderatledaren Ulf Kristersson till TT i förra veckan, när partiet lanserade tanken på att spendera 100 miljarder kronor i månaden – på bland annat helt slopade arbetsgivaravgifter – under april och maj.
 13. – De har spenderat kvalitetstid tillsammans som en familj.
 14. Jag tror inte att jag överdriver när jag säger att Armand Duplantis spenderade två timmar med påhejare och en lågmäld gissning lägger antalet selfies kring 4000.
 15. Sommaren 2019 spenderas i brittiska Cornwall, i sydvästra England.
 16. – Jag har inte tränat mycket alls, jag har spenderat mycket tid i gym, samlat energi och gjort saker som att träffa kompisar, varit social, jag gillar vara det.
 17. Han var en skriftlärd som spenderade en stor del av sitt liv med att sjunga och mässa under liturgierna i Tempelstaden i Karnak.
 18. Vi spenderar alldeles för mycket av våra resurser på traditionella sändningar och inte tillräckligt mycket på det digitala, säger Fran Unsworth, chef för BBC News till den egna kanalen.
 19. – Jag hoppas kunna spendera tiden tillsammans med mina barn och njuta av de små sakerna i livet under tiden som vi har kvar.
 20. Efteråt är det fritt att spendera kvällen i Paris.
 21. Bröderna spenderar bland annat pengarna på dyra bilar – tillsammans äger de 78 Porschar.
 22. Skatteverket anser att du spenderar så pass stor del av din tid i bolagets hus så att den får karaktären av en permanentbostad.
 23. – Om de, efter alla pengar de har spenderat på att invadera och göra om Irak, inte kan freda sin egen ambassad är det ett symboliskt nederlag.
 24. De har spenderat ofantliga mängder pengar för att få in kunderna i sina produkter.
 25. Endast en fjärdedel av användarna av sociala medier anser att tiden de spenderar på de olika sociala nätverken är meningsfull.
 26. Jag ska spendera en heldag med Anna Holmlund för att få direkt insyn i hennes vardag, och det är en förmiddag i mitten av oktober när jag kliver in i hennes lägenhet i Sundsvall.
 27. Man har undvikit att förvirra väljarna med dåliga nyheter, och garderat med att både spendera pengar på sjukvård och avstå från att dra in mer i skatt.
 28. Bebisen, som är en flicka, är född för tidigt och C–ledaren hälsar att hon kommer att få spendera tid på sjukhus tillsammans med den nyfödda dottern.
 29. Doserna är så pass höga att en person som spenderar minst två dygn i närheten av idrottsanläggningen kommer att exponeras för lika mycket strålning som människor naturligt utsätts för under ett år.
 30. Vid toppmötet i Wales 2014 gick varje stat med på att spendera minst 2 procent av BNP på sitt försvar till 2024.
 31. Myndigheten kommer i nästa regleringsbrev ges i uppgift att säkerställa lokal närvaro, och 900 miljoner kronor som inte spenderats i år kommer att göras tillgängliga för dem i nästa års budget i stället för att gå tillbaka till statskassan.
 32. Européerna spenderar minst 30 miljarder euro på narkotika varje år.
 33. En och annan köpare som värdesätter att ha något genuint annorlunda i fickan över tunga prestanda och toppklass på kameran kanske kan spendera sina rikedomar på den istället för till exempel en Iphone 11 Pro Max.
 34. Vår målgrupp är en målgrupp som verkligen behöver den här tjänsten, och det är dessutom en målgrupp som spenderar mycket pengar, och den respons vi får från kunderna är att de inte vill behöva gå till olika ställen för att utföra sina ärenden.
 35. Samtidigt, om du har 3 000 kronor att spendera på hörlurar och bara vill ha bästa möjliga ljud för pengarna finns mycket bättre val än dessa.
 36. Samtidigt har befolkningen ökat, vilket automatiskt ger en större försäljning även om var och en spenderar lika mycket som i fjol.
 37. Jag vill försöka spendera så mycket tid som möjligt med dem.
 38. – Jag har fru och tre barn hemma, man vill försöka spendera så mycket tid som möjligt med dom.
 39. I stället har branschen för avsikt att öka takten för produktionen, och kommer att spendera närmare fem biljoner dollar under kommande tio år på att utveckla nya reserver.
 40. Att besöka tomten ska inte reserveras för de som har turen att kunna spendera tusentals kronor i butikerna, säger James Browne, till The Guardian.
 41. Det skulle inte bara minska klyftorna men också spä på tillväxten, öka inflationen och minska behovet av låga räntor eftersom de med tunnast plånbok tenderar att spendera mer av sina nyvunna slantar än de som har det bättre ställt, menar Ulla Andersson.
 42. Miljonerna spenderas i rask takt – och nu kommer förklaringen till hur paret klarar kostnaderna för sina luxuösa vanor.
 43. – Butikshandeln går sämre och vi tror att stockholmarna successivt kommer att uppskatta upplevelser mer än att kanske spendera sina pengar i butiker.
 44. Det finns många sätt att spendera knappa resurser så att de gör verklig nytta.
 45. Han menade att det inte tjänar något till att ”spendera en massa pengar på något som inte har ett långsiktigt syfte när vi i stället kan använda de pengarna till något bättre”.
 46. Däremot visar studien att även konsumenter med låga disponibla inkomster som väljer att spendera det på prylar de egentligen skulle klara sig utan, inte blir lyckligare.
 47. De spenderar gärna pengar på väljargrupper som säkerställer återval.
 48. Det finns massor av data som indikerar att när en sida tar för lång tid att ladda så spenderar användarna mindre pengar.
 49. Så mycket spenderade världens länder på militära utgifter förra året, enligt nya uppgifter från fredsforskningsinstitutet Sipri.
 50. Det motsvarar mer pengar än vad alla människor, företag och stater på hela jorden sammanlagt spenderar under ett år.
 51. Just för pensionärer, som inte sällan har mycket låga inkomster och som är en snabbt växande grupp i Hongkong, finns det få platser utanför de ofta trångbodda hemmen att spendera tid.
 52. Vi fick erbjudande om att komma över efter att vi tagit examen, och spenderade en sommar där.
 53. Inköp och utveckling av den här gården har gjorts på en mindre budget än vad en genomsnittlig person här spenderar på ett hus, säger Richard.
 54. ”Kanske borde regeringen garantera sjukvård innan de börjar spendera miljarder på att militarisera yttre rymden”, skrev han.
 55. – Jag har spenderat många år ombord i olika roller.
 56. Nätter som vid ett flertal tillfällen fick spenderas på kontoret.
 57. Men granskningar, såsom den Resumé Insikt genomförde i höstas, har ökat annonsörers krav på transparens, säkerhet och insyn i hur mediebudgeten spenderas.
 58. – Teamen har spenderat månader i förberedelser för flygtester av motorn och deras flit har gett resultat.
 59. Enligt Yle ska filmregissören tvingat skådespelare att äta sina egna spyor, att ha kackerlackslarver på huden och spendera natten i skogen – utan mat och värme.
 60. Vi vet fortfarande inte exakt hur de ha spenderat natten eller vad som har hänt, säger Maria Jakobsson.
 61. "Folk har inga bolivarer att spendera, så vi skapade sedlar i två valörer", säger borgmästaren Solfreddy Solorzano.
 62. Det innebär att Google ensamt tar hand om var fjärde annonskrona som spenderas i Sverige.
 63. Om kommunen vill ha en strömlinjeformad förvaltning, slippa obehagliga perspektiv och få maximalt med rika turister finns det bättre sätt saker spendera pengarna på än kulturens yviga fält och utövare.
 64. – Folk har inga bolivarer att spendera, så vi skapade sedlar i två valörer, säger borgmästaren Solfreddy Solorzano.
 65. Varenda krona, oavsett om den spenderades på hårvax eller en drink på krogen, bokfördes i en speciell kassabok i Excel.
 66. Det visade sig, skriver forskarna i Journal of Health Economics, att de fäder vars barn påminde om de själva till utseendet i snitt spenderade 2,5 dagar mer med sina barn varje månad, jämfört med fäder vars barn inte hade pappans anletsdrag.
 67. Inte minst det sistnämnda får en tydlig självbiografisk återklang eftersom huvudpersonerna, likt regissören, har spenderat ungdomen i vänstervågens rebellrus.
 68. De första åren av hans nya liv utanför diktaturen spenderades i datorspelens värld innan han började studera på Korea National University of Welfare.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till spendera är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är satsa en synonym till spendera. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.