spendera

Synonymer till spendera

avlöna, bekosta, betala, erlägga, ge ut, gälda, investera, pröjsa, riskera, satsa, slösa, trycka

Motsatsord till spendera

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till spendera.

Vad betyder spendera?

 1. ger ut pengar
 2. använda något som så småningom tar slut på grund av användningen, särskilt tid eller pengar

Exempel på hur spendera kan användas

 1. hon spenderade 50 000 kronor på dotterns bröllop

Exempel på hur spendera används i svenska tidningar

 1. Man har undvikit att förvirra väljarna med dåliga nyheter, och garderat med att både spendera pengar på sjukvård och avstå från att dra in mer i skatt.
 2. Bebisen, som är en flicka, är född för tidigt och C–ledaren hälsar att hon kommer att få spendera tid på sjukhus tillsammans med den nyfödda dottern.
 3. Doserna är så pass höga att en person som spenderar minst två dygn i närheten av idrottsanläggningen kommer att exponeras för lika mycket strålning som människor naturligt utsätts för under ett år.
 4. Vid toppmötet i Wales 2014 gick varje stat med på att spendera minst 2 procent av BNP på sitt försvar till 2024.
 5. Myndigheten kommer i nästa regleringsbrev ges i uppgift att säkerställa lokal närvaro, och 900 miljoner kronor som inte spenderats i år kommer att göras tillgängliga för dem i nästa års budget i stället för att gå tillbaka till statskassan.
 6. Européerna spenderar minst 30 miljarder euro på narkotika varje år.
 7. En och annan köpare som värdesätter att ha något genuint annorlunda i fickan över tunga prestanda och toppklass på kameran kanske kan spendera sina rikedomar på den istället för till exempel en Iphone 11 Pro Max.
 8. Vår målgrupp är en målgrupp som verkligen behöver den här tjänsten, och det är dessutom en målgrupp som spenderar mycket pengar, och den respons vi får från kunderna är att de inte vill behöva gå till olika ställen för att utföra sina ärenden.
 9. Samtidigt, om du har 3 000 kronor att spendera på hörlurar och bara vill ha bästa möjliga ljud för pengarna finns mycket bättre val än dessa.
 10. Samtidigt har befolkningen ökat, vilket automatiskt ger en större försäljning även om var och en spenderar lika mycket som i fjol.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av spendera

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad tycker du?

Har du några idéer om hur ordguru.se kan bli bättre?
Lämna förslag och synpunkter

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är satsa en synonym till spendera. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.