spillra

Spillra är synonymt med återstod och överskott och kan beskrivas som ”skärva av något som slagits sönder”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av spillra och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till spillra

kvarleva, rest, skärva, slatt, spill, återstod, återstående, överskott

Motsatsord till spillra

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till spillra.

Vad betyder spillra?

 1. skärva av något som slagits sönder

Exempel på hur ordet spillra kan användas

 1. vasen slogs i spillror när hon tappade den

Exempel på hur ordet spillra används i svenska tidningar

 1. Alliansledarens bedrift låg i att han visade upp socialdemokratin som den maktpolitiska spillra den blivit.
 2. De har alla fått sina liv slagna i spillror av de hänsynslösa bitcoinbedragarna.
 3. De kan på grund av den här typen av hänsynslös politik få hela sin framtid slagen i spillror.
 4. Emilia Dexhav från Fjärås drömde om att bli professionell hoppryttare, men efter att hon tvingades amputera ena underbenet efter en trafikolycka slogs drömmen i spillror.
 5. Departementet tillägger dock att USA fortsätter att arbeta med militäralliansen för att "eliminera spillrorna av IS".
 6. Vi som inte gjort annat än slitit och jobbat och räddat liv – vi ska nu ta hand om spillrorna av den här sönderplockade vårdapparat de skapat, säger Darius Barimani.
 7. Ekonomin är slagen i spillror.
 8. Islamiska staten är nu äntligen i spillror i Mellanöstern men populister från höger och vänster håller ändå på att genomföra det som IS önskar sig i Europa.
 9. Hela hans liv har mer eller mindre slagits i spillror av det här, vilket han är inte ensam om att uppleva under efterdyningarna till den här metookampanjen.
 10. Vi fick erfara det på Kvällsposten för en tid sedan när vi hade rubriken ”Peter Madsens liv i spillror”.
 11. Av den jättelika bilfabriken som i decennier producerat många av Alfa Romeos lyxiga bilmodeller återstår bara en spillra.
 12. Det eskalerande våldet har följts av rapporter om hundratals civila som har skadats eller dödats, omfattande flyktingströmmar och civil infrastruktur i spillror.
 13. Flodhästen har minskat kraftigt i antal sedan mitten av 1900–talet, framför allt i Västafrika där bara spillror av den ursprungliga populationen återstår.
 14. Sverigedemokraterna bildas i spillrorna av nationalistiska och rasistiska organisationer som Bevara Sverige Svenskt.
 15. Hon får en flygande nystart på livet när hon får ett tillfälligt vikariat på ungdomsgården i hålan Borg, en multikulturell avfolkningsort som slagits i spillror efter finanskrisen – det enda som finns kvar är ­pizzerian och fotbollen.
 16. När de en gång vaknar ur mardrömmen kommer de att finna inte bara att deras rykten för evigt är fläckade utan även att den stolta ideologi de trodde var deras ligger i spillror.
 17. – De gör detta på grund av valet, men om jag återvänder och ser hur mitt hus är förstört, mina pengar är borta och mitt liv är i spillror, varför ska jag rösta på dem?.
 18. Fragment kan betyda brottstycke, skärva, och vara en del av något som gått sönder eller slagits till spillror.
 19. Vid filmens slut har flera i sällskapet klätts av inpå bara själen, deras liv lämnats i spillror.
 20. Räddningstjänsten försöker söka genom spillrorna efter ytterligare 15 personer som rapporterats saknade.
 21. Här låg nu dessa spillror, exponerade för det bistra polska klimatet och för varje år som gick alltmer förfallna.
 22. – Mitt hjärta gick i spillror när jag förlorade Sydney, jag kan inte beskriva hur det känns att förlora ett barn, berättar mamman för Unilad.
 23. Brandmän röjer bland spillrorna efter de rasade World Trade Center–tornen i New York, dagen efter terrordådet den 11 september 2001.
 24. Enligt räddningstjänsten har i helgen minst tre kroppar lokaliserats i spillrorna av det som en gång var ett hotell i den hårt drabbade orten Amatrice,.
 25. Medievanorna som byggdes upp under det tidiga 80–talet är slagna i spillror.
 26. Detta är en spillra jämfört med den ursprungliga populationen.
 27. Regeringstalesmannen Yukio Edano sade senare att morgonens höga strålvärden, som nu ser ut att ha gått ner, kan ha orsakats av spillrorna efter en av explosionerna i reaktorhallarna på kärnkraftverket snarare än en pågående läcka.
 28. På 20 år har Paul Kagame omvandlat Rwanda från ett land i spillror till en ledstjärna i Östafrika.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till spillra är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är återstod en synonym till spillra. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.