Synonymer till spionage

Vi känner till 3 synonymer till spionage. Ordet spionage är en synonym till kunskapande och spioneri och kan bland annat beskrivas som ”spioneri”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av spionage samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till spionage

 1. kunskapande
 2. spioneri
 3. spionverksamhet

Vad är motsatsen till spionage?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till spionage.

Vad betyder spionage?

 1. spioneri
 2. spionverksamhet

Hur böjs spionage?

 1. spionage
 2. spionages
 3. spionaget
 4. spionagets

Hur kan ordet spionage användas?

Det saknas exempel på hur spionage kan användas.

Hur används ordet spionage i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet spionage används i vanlig text.

 1. Hur många aktivister som har drabbats av spionaget är i skrivande stund oklart.
 2. Det handlar inte om spionage eller rädsla för stöld av patent när Huawei slängs ut, det handlar om att USA inte tänker släppa sin makt och att alla andra helt enkelt måste bestämma vem man vill göra affärer med.
 3. Spavor ”döms för spionage och för att ha läckt statshemligheter.
 4. På fredagen inleddes även en rättegång mot en annan journalist som förutom spionage även han anklagas för övergrepp.
 5. Med den nya lagen och framför allt Säpo i ryggen beslöt myndigheten att Huawei utgör en säkerhetsfara eftersom bolaget är kinesiskt och därmed kan utnyttjas för spionage i de svenska telenäten.
 6. Hon greps på en konferensresa i Iran i september 2018, och dömdes till tio års fängelse för spionage.
 7. En viktig del av det spionaget ska ha handlat om det danska beslutet om köp av nya stridsflygplan, som fattades 2015 och 2016.
 8. Det handlar om nationell säkerhet och statligt spionage, säger Andrew Pitts.
 9. IB, eller Informationsbyrån, var en svensk underrättelseorganisation vars verksamhet avslöjades av bland andra Jan Guillou 1973, som kunde visa att organisationen ägnat sig åt avlyssning, åsiktsregistrering, spionage och att infiltrera vänstergrupper.
 10. Förbudet infördes efter sommaruppehållet med anledning av farhågor om spionage och avlyssning, uppger Folketinget för DR Nyheter.
 11. Som Di tidigare har rapporterat anser Säpo att Kina bedriver spionage i Sverige.
 12. Här konfronteras vi med dubbelheten i Bradley – efter könskorrigeringen Chelsea – Mannings identitetskris, som sammanföll med att denna amerikanska soldat åtalades för spionage.
 13. I sammanhanget bör det påpekas att det än så länge inte finns några som helst bevis på att Huawei ägnar sig åt spionage.
 14. Kinesiska medborgare är sedan 2017 skyldiga att bidra till kinesiskt spionage och påverkanspolitik.
 15. Huawei har under längre tid varit i konflikt med USA då säkerhetsmyndigheter har varnat för risken att utrustning från kinesiska leverantörer kan utnyttjas för spionage.
 16. De drabbade parterna finns i USA och Sydostasien och enligt Symantec tycks ambitionen ha varit att bedriva statligt spionage, där man snappade upp såväl militär som civil datatrafik.
 17. Enligt Joakim von Braun, säkerhetsrådgivare och expert på underrättelseverksamhet, kan det Tyskland anklagas för dock förmodligen inte räknas som spionage.
 18. Enligt Säkerhetspolisen bedrivs det mest intensiva spionaget i Sverige av Ryssland, följt av Kina med Iran på tredje plats.
 19. Mannen förhördes sedan i flera timmar, anklagad för spionage.
 20. Joshua French dömdes 2009 till döden tillsammans med Tjostov Moland för mord på en kongolesisk chaufför, grovt rån och spionage.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är kunskapande en synonym till spionage. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?