Synonymer till spionera

Spionera kan bland annat beskrivas som ”ägnar sig åt spioneri”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av spionera samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till spionera

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till spionera.

Vad är motsatsen till spionera?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till spionera.

Vad betyder spionera?

 1. ägnar sig åt spioneri
 2. införskaffa och vidarebefordra hemlighållna uppgifter, verka som spion

Hur kan ordet spionera användas?

Det saknas exempel på hur spionera kan användas.

Hur används ordet spionera i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet spionera används i vanlig text.

 1. – Så det är väldigt mycket som talar för att det här är en systematisk kampanj från Kina att spionera och inhämta information, säger Hallenberg.
 2. USA var rädda för att ryssarna med hjälp av luftvärnets radarsystem skulle kunna spionera på det nya planet och lära sig hur det fungerar.
 3. Han greps i sin tur i december, misstänkt för att ha spionerat åt Ryssland.
 4. – Det har hänt i andra sammanhang att spionjaktspådrag har fått folk som spionerar att lägga ner sin verksamhet i flera år för att de blivit för nervösa.
 5. Dubbelagent är någon rekryterats av en underrättelseorganisation som agent och som sedan omvänds av den som agenten var satt att spionera på.
 6. Advokaten till den yngre brodern som misstänks ha spionerat för Rysslands räkning under tio års tid riktade hård kritik mot hur hans klients uppgifter i förhör hanterats.
 7. I ytterligare en fjärde spionerar Mac ömsom på sin hustru, ömsom på Sánchez, eftersom han är övertygad om att de båda har en hemlig relation.
 8. Men i Sverige är det i stället en person som rekryterats för att spionera, säger Tony Ingesson, som forskar på underrättelseanalys vid Lunds universitet.
 9. På fredagsförmiddagen meddelade åklagaren att åtal väcks mot båda bröderna, som misstänks ha spionerat åt Ryssland.
 10. I somras fastslogs det till exempel att det israeliska övervakningsverktyget Pegasus använts för att spionera på EU–anställda.
 11. Var överste i flygvapnet och spionerade för Sovjetunionen i 15 år.
 12. En uppmaning till anställda att spionera på varandra.
 13. Enligt säkerhetsexperter finns det en risk att ryska myndigheter spionerar på användarna med hjälp av de nya certifikaten.
 14. Enligt Amnesty International går ip–adresserna till Innefu Labs, men i ett mejl som citeras av Bleeping Computer förnekar det indiska säkerhetsföretaget att man har kopplingar till Donot Team eller att man har hjälpt till med att spionera på aktivister.
 15. Han tros ha spionerat sedan ”senast” i november i fjol.
 16. USA har fått hjälp av Danmark att spionera på svenska toppolitiker och höga tjänstemän.
 17. Och att landets ambassadörer i Europa har fått order att spionera på ungerska journalister som är på arbetsresa i deras stationeringsländer.
 18. Men när riggen bogserades ut i havet var det slående hur stabil den var, vilket fick konkurrenter att spionera på den mystiska oljeplattformen som inte verkade påverkas av vågor och vind.
 19. I 15 år spionerade Stig Wennerström mot Sverige för Sovjetunionen – tills han avslöjades av sin hushållerska.
 20. I grova drag handlar det om att CIA och kodknäckarbyrån NSA från 1970 och ända in på 2000–talet har kunnat spionera på utländska regeringar.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på spionera

Bild till ordet spionera

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet spionera.

Bild med texten spionera