Synonymer till spionera

Spionera kan bland annat beskrivas som ”ägnar sig åt spioneri”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av spionera samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till spionera

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till spionera.

Vad är motsatsen till spionera?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till spionera.

Vad betyder spionera?

 1. ägnar sig åt spioneri
 2. införskaffa och vidarebefordra hemlighållna uppgifter, verka som spion

Hur böjs spionera?

 1. spionera
 2. spionerad
 3. spionerade
 4. spionerades
 5. spionerar
 6. spioneras
 7. spionerat
 8. spionerats

Hur kan ordet spionera användas?

Det saknas exempel på hur spionera kan användas.

Hur används ordet spionera i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet spionera används i vanlig text.

 1. Enligt Amnesty International går ip–adresserna till Innefu Labs, men i ett mejl som citeras av Bleeping Computer förnekar det indiska säkerhetsföretaget att man har kopplingar till Donot Team eller att man har hjälpt till med att spionera på aktivister.
 2. Han tros ha spionerat sedan ”senast” i november i fjol.
 3. USA har fått hjälp av Danmark att spionera på svenska toppolitiker och höga tjänstemän.
 4. Och att landets ambassadörer i Europa har fått order att spionera på ungerska journalister som är på arbetsresa i deras stationeringsländer.
 5. Men när riggen bogserades ut i havet var det slående hur stabil den var, vilket fick konkurrenter att spionera på den mystiska oljeplattformen som inte verkade påverkas av vågor och vind.
 6. I 15 år spionerade Stig Wennerström mot Sverige för Sovjetunionen – tills han avslöjades av sin hushållerska.
 7. I grova drag handlar det om att CIA och kodknäckarbyrån NSA från 1970 och ända in på 2000–talet har kunnat spionera på utländska regeringar.
 8. – Jag vet inte mer om det politikermötet, men vi lyder inte några order från något land om att spionera eller sabotera.
 9. På detta sätt lyckades bland annat USA spionera på iranska ledare under gisslankrisen 1979, samt skaffa information om Argentina under Falklandskriget.
 10. Men produkten var riggad, och via ägarskap i företaget kunde amerikansk och tysk underrättelsetjänst spionera på kunder som tog för givet att deras kommunikation var krypterad.
 11. Hur många stater spionerar på Sverige genom sin underrättelseverksamhet här i landet, enligt Säpo?.
 12. USA misstänker att deras utrustning kan användas av kinesiska staten för att spionera, något som Huawei konsekvent nekat till.
 13. USA tror att tekniken kan användas för kinesiska myndigheter att spionera, och att Huawei enligt kinesisk lagstiftning är tvunget att bistå.
 14. USA har pressat sina allierade att välja bort Huawei när det gäller 5G, och hävdar att bolagets teknik innehåller så kallade bakdörrar som gör det möjligt för den kinesiska staten att spionera på andra länder.
 15. Redan under Hugo Chávez kunde Venezuela med hjälp av kubanska militära rådgivare utforma och bygga upp underrättelsetjänsten DGCIM, som sedan dess spionerar på de egna väpnade styrkorna och förtrycker oliktänkande.
 16. Vad denna förändring äventyrar är nationers förmåga att spionera på befolkningar i massiv skala, åtminstone på ett sätt som kräver lite mer än pappersarbete.
 17. Enligt USA utgör Huawei ett hot mot den nationella säkerheten, detta då företagets produkter i teorin kan användas för att spionera för den kinesiska statens räkning.
 18. I mitten av 1970–talet hade journalister och kongresskommittéer avslöjat att amerikanska myndigheter och underrättelsetjänster som FBI, CIA och NSA under många år hade spionerat på folkrörelser, organisationer, medier och individer.
 19. – Att spionera på vänligt sinnade länder är inte bara ovanligt och oönskat, det är inte acceptabelt, sade van der Bellen enligt Der Standard.
 20. ”Dagens åtgärder gör USA säkrare genom att minska Rysslands förmåga att spionera på amerikaner och att utföra hemliga operationer som hotar Amerikas nationella säkerhet”, skriver Vita huset i meddelandet.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på spionera