Synonymer till spionprogram

Spionprogram kan beskrivas som ”dataprogram som installeras utan att användaren vet om det (och sedan samlar information och skickar den vidare)”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av spionprogram samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till spionprogram

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till spionprogram.

Vad är motsatsen till spionprogram?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till spionprogram.

Vad betyder spionprogram?

 1. dataprogram som installeras utan att användaren vet om det (och sedan samlar information och skickar den vidare)

Hur kan ordet spionprogram användas?

Följande exempelmeningar visar hur spionprogram kan användas.

 1. hon hittade ett spionprogram och lyckades ta bort det

Hur används ordet spionprogram i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet spionprogram används i vanlig text.

 1. Säkerhetsforskare vid Google uppmärksammar nu att företaget Variston IT ska utnyttjat dagnollsårbarheter i Chrome, Firefox och Windows för att plantera spionprogram, rapporterar Techcrunch.
 2. Efter flera skandaler i Europa där spionprogram använts på ett olämpligt sätt har EU–parlamentet tillsatt en utredning som letts av den nederländska och liberala parlamentarikern Sophie in ‘t Veld.
 3. Säkerhetsföretaget Cyble varnar nu för att den nya fjärrstyrningstrojanen Borat RAT, som också fungerar som ett spionprogram, ett ransomware–program och till och med kan användas för överbelastningsattacker.
 4. I andra fall har man skickat länkar till ett skadligt Word–dokument som installerar ett spionprogram som registrerar tangentbordstryckningar, samt tar skärmdumpar och stjäl filer i smyg.
 5. Strax innan köpte det en israelisk tillverkare av spionprogram – som har använts för att hacka journalisters, advokaters och demokratiaktivisters mobiler.
 6. Det kan handla om att installera spionprogram, komma åt filer och bilder och lösenord.
 7. ”Utan sådan fakta kan operatörerna svårligen tänkas medverka till att virus och spionprogram placeras i deras och kundernas utrustning”, skriver organisationen i sitt remissvar.
 8. Men telekomoperatörerna är tveksamma till att släppa in okända spionprogram i näten.
 9. Polisen och Säpo har länge efterlyst möjligheter till hemlig dataavläsning, alltså att i hemlighet kunna installera spionprogram eller liknande för att komma åt information i brottsmisstänktas datorer, surfplattor och mobiler.
 10. Statliga cybervapen blir allt kraftfullare, det gäller inte minst de spionprogram som utvecklas för att avlyssna eller fjärrstyra mobiltelefoner och datorer.
 11. Data som inte ens de mest invasiva spionprogrammen på nätet kan utvinna, men som vi glatt häver ur oss för att göra vardagen lite enklare.
 12. De misstänktes länge vara en del av ett spionprogram och troddes vara i Sverige för att kartlägga svenska piloter inför ett krigsutbrott.
 13. Känner du igen den här beskrivningen har du förmodligen drabbats av något som kallas för spionprogram (spyware) eller reklamprogram (adware).
 14. Ett spionprogram som snokar i Iphone och Ipad har upptäckts av säkerhetsforskare vid Citizen Lab och Lookout.
 15. NSO Group riktar sig mot regeringar och myndigheter och marknadsför sina spionprogram som verktyg för brottsbekämpning.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet spionprogram

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet spionprogram.

Bild med texten spionprogram