Synonymer till sponsor

Vi känner till en synonym till sponsor. Ordet sponsor är synonymt med gynnare och kan bland annat beskrivas som ”person eller företag som bekostar viss verksamhet”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av sponsor samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till sponsor

 1. gynnare

Vad är motsatsen till sponsor?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till sponsor.

Vad betyder sponsor?

 1. person eller företag som bekostar viss verksamhet
 2. person eller företag som ekonomiskt stöder en annan verksamhet utan att få någon särskild motprestation utöver reklam- och annat marknadsföringsvärde

Hur kan ordet sponsor användas?

Följande exempelmeningar visar hur sponsor kan användas.

 1. sponsorerna försvann när laget åkte ur allsvenskan

Hur används ordet sponsor i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet sponsor används i vanlig text.

 1. Den var grymt detaljerad och han hade redan pratat med sponsorer som hade hoppat på för att det lät spännande.
 2. Han stängdes av i 12 månader och förlorade sponsorer och jagades av medierna.
 3. Premier League–klubben Everton bryter med sina ryska sponsorer USM, Megafon och Yota, meddelar man på klubbens webbplats.
 4. Den tidigare socialistministern Christiane Taubira gick vinnande ur ett ”folkets primärval” som arrangerades för att samla den splittrade vänstern, men hon fick för få sponsorer och meddelade på onsdagen att hon hoppar av.
 5. Anledningen är att sponsorn, det finländska bryggeriet Hartwall, bryter med bolaget som äger arenan, Arena Events, skriver DN.
 6. – Vi är ett land med några av världens bästa hästägare och världens bästa sponsorer.
 7. En influencerbyrå hör av sig och vill hjälpa mig att få sponsorer (de visar sig bara kunna erbjuda hudkrämer och hundleksaker), och en klädbutik i Hongkong föreslår ett samarbete där jag provar några av deras kläder.
 8. Duplantis känner Allison sedan tidigare och även en gemensam sponsor har gjort att umgås med en av världens bästa golfspelare.
 9. Om Öis skulle plocka in Pia, bli först, skulle det generera massor av energi, nya sponsorer, ta Öis in i frågor där föreningen ändå finns, som i samhällsansvaret.
 10. Elitidrottare är en grupp som generellt sett sover ganska dåligt då de påverkas av saker som resor och stresskänslor inför tävlingar, träningar på morgon– eller kvällstid, åtaganden mot media, sponsorer, med mera.
 11. I ett mejl som hon har skickat till sina sponsorer ger hon upp satsningen på den kommande säsongen.
 12. – Efteråt var det alltid quiche och sallad hemma hos någon av sponsorerna och jag som är lite introvert kan tycka att det var jättejobbigt.
 13. Paris borgmästare Anne Hidalgo skickade för ett år sedan ett tydligt budskap till sin stads olympiska kommitté om sponsorer.
 14. – Vi har ett större stöd från våra sponsorer än vad vi vågat hoppas på.
 15. Merparten av gruppens sponsorer är privatpersoner som donerar 200 dollar, motsvarande cirka 1 800 kronor, eller mindre.
 16. Så det är i princip omöjligt för gångförbundet att få några sponsorer, för när får vi mest uppmärksamhet? Jo under mästerskap, men då kan vi inte synas, säger Perseus Karlström.
 17. Festivalens största sponsor, Petrobras, hoppade av och arrangörerna var tvungna att lansera en crowdfundingkampanj för att festivalen skulle kunna arrangeras.
 18. Men kritiken är hätsk mot att kroaterna har skrivit kontrakt med det inhemska oljebolaget INA som sponsor under ordförandeskapet.
 19. Därför kommer AIK Hockey att intensifiera arbetet med att öka våra intäkter via befintliga och nya sponsorer, evenemang och externa finansiärer parallellt.
 20. I en officiell order som CNN har tagit del av står det att USA ”fortsatt ser Iran som världens ledande sponsor av terrorism”.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är gynnare en synonym till sponsor. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet sponsor

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet sponsor.

Bild med texten sponsor