spridning

Vi hittade 12 synonymer till spridning. Ordet spridning är en synonym till utbredd och utbredning och kan bland annat beskrivas som ”utbredning”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av spridning samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till spridning?

 1. distribution
 2. divergens
 3. fördelning
 4. olikhet
 5. spridd
 6. utbredd
 7. utbredning
 8. utdelning
 9. utsträckning
 10. vid
 11. vidd
 12. vidsträckt

Vad är motsatsen till spridning?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till spridning.

Vad betyder spridning?

 1. utbredning
 2. att något sprids till nya platser, utbredning
 3. (statistik) avvikelse från genomsnittligt värde, även mer vard. om fördelning över spektrum i allmänhet

Hur böjs ordet spridning?

 1. spridning
 2. spridningar
 3. spridningarna
 4. spridningarnas
 5. spridningars
 6. spridningen
 7. spridningens
 8. spridnings

Hur kan ordet ordet spridning användas?

 1. en tidning med stor spridning

Hur används ordet ordet spridning i svenska tidningar?

 1. Det fullständiga namnet är ”lag om särskilda begränsningar för att förhindra spridning av sjukdomen covid–19”.
 2. Är vi då inte väldigt noga med att hålla avstånd och se till att vi inte skapar smittkedjor så finns det nog en stor risk att vi ser en ny omfattande spridning.
 3. – Trots den ökande spridningen är det inte säkert att smittsamheten är större, det vet vi inte, säger Tomas Bergström som är professor och överläkare på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg.
 4. Den nya mutationen av coronaviruset som har fått spridning i Storbritannien uppges vara uppemot 70 procent mer smittsam än tidigare varianter, och under måndagen väntar regeringen fatta beslut om inreseförbud från landet.
 5. I ett dramatiskt pressmeddelande berättade kommunledningen att Gällivare hade en ”okontrollerad och samhällsfarlig spridning av covid–19”.
 6. Samtidigt som förtroendet för de svenska myndigheternas insatser när det gäller spridningen av coronaviruset är det lägsta hittills under pandemin och antalet döda till följd av covid–19 närmar sig 8.
 7. Kort därefter meddelade regeringen att Tyskland stängs ner för att minska spridningen av det nya coronaviruset.
 8. En andra delredovisning ska ske den 31 oktober 2021 och bland annat innehålla en redovisning av virusets spridning till och inom Sverige, hälso– och sjukvårdens förmåga att hantera virusutbrottet och kommunikationen med anledning av virusutbrottet.
 9. Regeringen har beslutat om en förordning som ger Folkhälsomyndigheten möjlighet att införa lokala besöksförbud på särskilda boenden för äldre, om det behövs för att förhindra spridning av covid–19.
 10. Glad att folk över hela världen kan få en kick av det”, skriver Micaela Gaudette på Twitter om den stora spridningen.
 11. I helgen fick Folkhälsomyndigheten befogenhet att fatta beslut om lokala besöksförbud på äldreboenden i syfte att bekämpa spridningen av coronaviruset.
 12. Det drygt fem minuter långa talet innehöll inga nya restriktioner utan var istället en tydlig uppmaning till alla i Sverige att inte släppa taget utan fortsätta ta ansvar för att stoppa spridningen av coronaviruset.
 13. Nedgången kan förklaras av inköpschefsindex från eurozonen som faller efter nedstängningar i länder som Frankrike och Tyskland och fortsatta problem med spridning av coronaviruset.
 14. – Vi har egentligen slutat titta på siffrorna från den sista veckan, de är så osäkra och det är alltid väldigt svårt att veta vad de står för, särskilt när vi är i en fas som vi är nu där dödsfallen ökar när spridningen ökar, säger Anders Tegnell.
 15. Han säger att många människor uppskattat videoklippen och att den stora spridningen av dem tyder på att kampanjen uppnått sitt syfte.
 16. Det finns ett maxtak och beror därför på hur spridningen ser ut.
 17. I slutet av oktober såg Mei, som är i 20–årsåldern, att ett inlägg om vaccin mot covid–19 fått stor spridning bland hennes vänner på den sociala plattformen Weibo.
 18. Socialminister Lena Hallengren (S) har kritiserat regionerna för att de inte testade tillräckligt mycket i våras när spridningen av coronaviruset tog fart på allvar.
 19. I normala fall samlas miljontals indier för att fira tillsammans med nära och kära, och den indiska regeringen befarar att spridningen av coronaviruset nu ska ta ny fart i landet.
 20. – Man kommer att titta på om mutationerna påverkar spridningen av viruset eller om de tar sig förbi antikropparna, säger virusforskaren Ali Mirazimi.


Mer information om spridning och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är utbredd en synonym till spridning. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.