Synonymer till spritt

Se även sprider

Vi känner till en synonym till spritt. Ordet spritt är synonymt med helt. Ordet används i uttrycket ”spritt språngande galen” som betyder ”fullständigt galen”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av spritt samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till spritt

 1. helt

Vad är motsatsen till spritt?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till spritt.

Vad betyder spritt?

 1. helt

Hur används ordet spritt i uttryck?

 1. spritt språngande galen = fullständigt galen

Hur böjs spritt?

 1. spritt

Hur kan ordet spritt användas?

Följande exempelmeningar visar hur spritt kan användas.

 1. hon var spritt naken

Hur används ordet spritt i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet spritt används i vanlig text.

 1. Att förövarna spritt ut sig över internet försvårar polisens uppsökande arbete eftersom majoriteten av kontakterna på sajterna inte handlar om sexuell exploatering, enligt rapporten.
 2. Som parallelläsning till Elise Karlsson ”Smuts” kan man läsa en av Forum–skandalens centralfigurer, Horace Engdahl, och hans nya bok om en ny tidsanda som spritt sig ”lika obevekligt” som en epidemi.
 3. – Studenterna har avslutat sin termin och sedan spritt sig över landet.
 4. Regionens analyser visar att det är spritt i alla åldersgrupper där provtagning rekommenderas, och att det ökat på flera håll runtom Stockholm.
 5. Räddningstjänsten jobbar fortfarande på att få branden under kontroll, och under dagen har den fått ytterligare kraft när den spritt sig i fabriken.
 6. Trots att Touko Laaksonens konstnärskap omgärdades av hemlighetsmakeri är Tom of Finlands arv i dag vida spritt och syns i många lager av populärkulturen och modevärlden.
 7. Branden ska ha startat på översta våningen i trevåningshuset, och sedan spritt sig till vinden.
 8. Åklagare i Elfenbenskusten anklagar en oppositionsledare för att ha spritt rykten som ledde till upplopp under viruskrisen i landet.
 9. Viruset är därmed spritt till 13 länder.
 10. Man har även organiserat donationskampanjer för att samla pengar och köpa abonnemang på Spotify – en amerikansk fangrupp till BTS påstår sig ha spritt mer än 1.
 11. Sugardejtning, där män träffar yngre kvinnor mot ersättning för pengar eller gåvor, har setts som ett storstadsfenomen, men nu har fenomenet spritt sig även på mindre orter i Sverige.
 12. Ryktet om det trevliga matlaget har spritt sig långt utanför Majorna.
 13. – Så jag har försökt att sätta ihop en visuell essä om hur den här kulturen om ambition, om att sträva efter mer, att hela tiden vilja ha mer blev ett beroende, men också hur den har spritt sig över hela världen.
 14. Drygt sju av tio företag tycker att det är viktigt att det finns högskolor/universitet som bedriver utbildning och forskning geografiskt spritt över hela landet.
 15. Samoa har i helgen utfärdat undantagstillstånd efter att ett utbrott av mässling spritt sig över önationen.
 16. ”Den hatiska bränningen av en man har spritt oro och panik bland Hongkongs invånare.
 17. Götblad säger att problemen med skjutningar började i storstäderna, men de har spritt sig till hela Sverige.
 18. Nynationalismen har spritt sig från land till land, den härskar nu i Indien och USA, den erövrar land efter land inom EU, och den växer sig allt starkare också här hemma hos oss genom Sverigedemokraterna.
 19. Han nekar också till att han skrivit kränkande kommentarer på debattforum och menar att de satiriska teckningarna han spritt på Facebook inte är antisemitiska.
 20. Våldet har också spritt sig till grannländerna Burkina Faso och Niger.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är helt en synonym till spritt. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?