Synonymer till spritta

Vi känner till 3 synonymer till spritta. Ordet spritta är en synonym till hoppa och skutta och kan bland annat beskrivas som ”rycka till, hoppa till”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av spritta samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till spritta

 1. hoppa
 2. skutta
 3. studsa

Vad är motsatsen till spritta?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till spritta.

Vad betyder spritta?

 1. rycka till, hoppa till
 2. uppleva små ryck eller darrningar i kroppsdel (ofta präglade av livslust och en vilja till rörelse)
 3. (överfört) uppleva känsla präglad av kvickhet, glädje och livslust

Hur böjs spritta?

 1. spratt
 2. spritt
 3. spritta
 4. spritter

Hur kan ordet spritta användas?

Det saknas exempel på hur spritta kan användas.

Hur används ordet spritta i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet spritta används i vanlig text.

 1. Att förövarna spritt ut sig över internet försvårar polisens uppsökande arbete eftersom majoriteten av kontakterna på sajterna inte handlar om sexuell exploatering, enligt rapporten.
 2. Som parallelläsning till Elise Karlsson ”Smuts” kan man läsa en av Forum–skandalens centralfigurer, Horace Engdahl, och hans nya bok om en ny tidsanda som spritt sig ”lika obevekligt” som en epidemi.
 3. In i straffläggningen spelade nerverna ett spratt för båda lagen i något som blev ett nervkittlande drama.
 4. – Studenterna har avslutat sin termin och sedan spritt sig över landet.
 5. Regionens analyser visar att det är spritt i alla åldersgrupper där provtagning rekommenderas, och att det ökat på flera håll runtom Stockholm.
 6. Räddningstjänsten jobbar fortfarande på att få branden under kontroll, och under dagen har den fått ytterligare kraft när den spritt sig i fabriken.
 7. Trots att Touko Laaksonens konstnärskap omgärdades av hemlighetsmakeri är Tom of Finlands arv i dag vida spritt och syns i många lager av populärkulturen och modevärlden.
 8. Branden ska ha startat på översta våningen i trevåningshuset, och sedan spritt sig till vinden.
 9. Åklagare i Elfenbenskusten anklagar en oppositionsledare för att ha spritt rykten som ledde till upplopp under viruskrisen i landet.
 10. – Jag har så mycket glädje i mig så att det spritter om mig, säger Frida Karlsson.
 11. Viruset är därmed spritt till 13 länder.
 12. Under en liknande sammankomst i Moskva i tisdags spelade Haftar sina värdar ett spratt då han reste hem utan att skriva under det avtal om eldupphör som presidenterna Vladimir Putin och Tayyip Erdogan dikterat för parterna.
 13. Man har även organiserat donationskampanjer för att samla pengar och köpa abonnemang på Spotify – en amerikansk fangrupp till BTS påstår sig ha spritt mer än 1.
 14. Sugardejtning, där män träffar yngre kvinnor mot ersättning för pengar eller gåvor, har setts som ett storstadsfenomen, men nu har fenomenet spritt sig även på mindre orter i Sverige.
 15. I fjor spelade vädergudarna piloterna ett spratt och flygningen fick planeras om, något som innebar att både invånarna i Växjö och Kalmar blev snuvade på den flygande julekonfekten.
 16. Ryktet om det trevliga matlaget har spritt sig långt utanför Majorna.
 17. – Så jag har försökt att sätta ihop en visuell essä om hur den här kulturen om ambition, om att sträva efter mer, att hela tiden vilja ha mer blev ett beroende, men också hur den har spritt sig över hela världen.
 18. ”Port 43” tar avstamp i hennes barndomskvarter och spritter av gästinsatser av bland annat Nisj, Einár, Mona Masrour.
 19. Drygt sju av tio företag tycker att det är viktigt att det finns högskolor/universitet som bedriver utbildning och forskning geografiskt spritt över hela landet.
 20. Samoa har i helgen utfärdat undantagstillstånd efter att ett utbrott av mässling spritt sig över önationen.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är hoppa en synonym till spritta. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på spritta