sprungen

Se även springer.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av sprungen och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till sprungen

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till sprungen.

Motsatsord till sprungen

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till sprungen.

Vad betyder sprungen?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av sprungen.

Böjningar av sprungen

 1. sprungen
 2. sprungna

Exempel på hur ordet sprungen kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet sprungen används i svenska tidningar

 1. ”Zouaves Paris” är sprungen ur den ökända högerextrema 68–gruppen Gud (Groupe union défense).
 2. Batmanboven är således sprungen ur samma funktion som Lagerkvists dvärg.
 3. Den är sprungen ur den kommunalreform som skedde 1862 och sjukhuslagen från 1928.
 4. – Att få använda min erfarenhet av strategiskt kommunikationsarbete på en byrå sprungen ur övertygelsen om att hållbarhetsfrågor och värderingsdriven kommunikation är kritisk för framgång, känns helt magiskt.
 5. Ideologiskt ligger Kramp–Karrenbauer relativt nära förbundskanslern, även om hon är sprungen ur en annan del av partiet, "det klassiska, Rhen–katolska CDU", som hon uttrycker det i en intervju med Der Spiegel.
 6. Ideologiskt ligger hon nära förbundskanslern, även om AKK är sprungen ur en annan del av partiet, "det klassiska, Rhen–katolska CDU", som hon uttrycker det i en intervju med Der Spiegel.
 7. Stärkt av den senaste tidens times up–kampanj, som är sprungen ur me too–rörelsen, väljer hon att berätta öppet om sin lön för att inspirera sina kvinnliga kollegor.
 8. Men självcensuren urholkar det som anses vara yttrandefrihetens syfte, sprungen ur romantikens föreställning att varje människas unika personlighet bör komma till uttryck.
 9. I en tidigare intervju med Nerikes Allehanda underströk Lena Baastad att hon är sprungen ur ett socialdemokratiskt hem.
 10. Talangen, sprungen ur Tollbring–klanen som förde lilla Rimbo till elitserien, har ännu inte fyllt 21 år och har det mesta ogjort.
 11. "En seger sprungen rakt ur kämpande svenska hjärtan", skriver Aftonbladets krönikör Jennifer Wegerup.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till sprungen är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.