stärka

Synonymer till stärka

befästa, bättra, förbättra, härda, kraft, potentiera, rusta, styrka

Motsatsord till stärka

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till stärka.

Vad betyder stärka?

 1. göra starkare

Exempel på hur stärka används i svenska tidningar

 1. ”Det är en överlevnadsthriller samtidigt som det är ett relationsdrama om de här två systrarna som försöker stärka sin relation till varandra.
 2. Vi ser allvarligt på avvikelserna och säkerställer att förbättringsåtgärder vidtas för att stärka den interna uppföljningen, säger Johan Nygaard, ansvarig för callcenterverksamheten på Tieto Evry.
 3. – Sedan är det klart att långsiktigt behöver vi stärka polisens resurser men jag tycker att det är bra att det finns en flexibilitet inom polisorganisationen att kunna vara mobila där behoven är som störst.
 4. Något som alldeles uppenbart har stärkt det lokala konstlivet.
 5. Jag hoppas att boken ska kunna stärka andra kvinnor i samma situation”, säger Ewa Fröling i ett pressmeddelande.
 6. Enligt polisen började darknetsajten snabbt fungera sämre efter gripandet, kommunikation från den anonyma administratören upphörde och leverantörer av serverdrift slutade få betalt, vilket utredarna menar stärker misstankarna.
 7. Kapitaltillskottet ska enligt ett pressmeddelande från Tesla gå till att stärka balansräkningen och vad som beskrivs som generella affärsbehov.
 8. För att gynna tillväxt och stärka Sveriges konkurrenskraft, vill vi därför påminna om att företagens behov av att anställa alltid måste vara utgångspunkten.
 9. I stället har Hayat Tahrir al–Sham stärkt sin ställning i Idlib.
 10. – Sverige kommer att stärka arbetet för att stoppa flödet av vapen och droger och ta nya steg mot gränsöverskridande brottslighet och terrorism.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av stärka

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är befästa en synonym till stärka. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.