Synonymer till stödd

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av stödd samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till stödd

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till stödd.

Vad är motsatsen till stödd?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till stödd.

Vad betyder stödd?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av stödd.

Hur böjs stödd?

  1. stödd

Hur kan ordet stödd användas?

Det saknas exempel på hur stödd kan användas.

Hur används ordet stödd i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet stödd används i vanlig text.

  1. En anledning till PIS ovilja att flytta valet anses vara att den sittande presidenten Andrzej Duda – formellt oberoende men stödd av PIS – leder stort i opinionsundersökningar.
  2. Något tydligt besked om han, som Göteborgsdistriktet vill, är beredd att fälla Löfvenregeringen på förslagen om arbetsrätten och marknadshyror, även om det leder till en M–regering stödd på SD, ger Sjöstedt inte.
  3. I morgontidningarna kallar partiet höstens val en folkomröstning om välfärden samt trycker även på att Sverige "riskerar att få en regering stödd av Sverigedemokraterna".
  4. ”Vi spår att Japans ekonomi kommer att fortsätta att växa, stödd av extern efterfråga”, säger hon till Di.
  5. – Det var syriska regimtrogna styrkor med runt 500 personer i en stor sammanslutning stödd av artilleri, stridsvagnar, robotsystem och granatkastare, säger källan, som väljer att vara anonym, om attacken.
  6. Under rask körning på smala och slingriga asfaltvägar i norra Halland uppför sig den stora bilen föredömligt, med bakhjulsdrift stödd av antisladdsystemet.
  7. Tanken är förmodligen att bereda vägen för en borgerlig regering stödd av SD.
  8. En video som snabbt spreds på Twitter visar hur hon vacklar och nästan faller när hon stödd på två personer tar sig till sin bil.
  9. Guldprisets utveckling under det första halvåret var den starkaste på nästan fyra årtionden, stödd av förhoppningar om stimulanser från centralbanker i Europa och Japan, kombinerat med ränta på låga nivåer i USA.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på stödd