Synonymer till stödde

Se även stöder

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av stödde samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till stödde

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till stödde.

Vad är motsatsen till stödde?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till stödde.

Vad betyder stödde?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av stödde.

Hur böjs stödde?

 1. stödde

Hur kan ordet stödde användas?

Det saknas exempel på hur stödde kan användas.

Hur används ordet stödde i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet stödde används i vanlig text.

 1. När utbrytningen ägde rum stödde de spanska socialisterna Madrids hårda linje, men Sánchez säger nu att det stränga domslutet motiverades av ”hämnd– och revanschlystnad”, en formulering som retat både rättsväsendet och vida kretsar i landet.
 2. Moderaterna och Kristdemokraterna röstade för jordbruksreformen, och stödde inte heller förslaget att jordbrukssektorns utsläpp ska minska med 30 procent.
 3. Trump manade till enighet mellan gulfstaterna när krisen utbröt 2017 men samtidigt indikerade hans twittrande då att han stödde isoleringen av Qatar.
 4. Efter ett tag berättade han att Svenska Pen och Författarförbundet ville att Akademien skulle ställa sig bakom en appell till riksdagen där man stödde Rushdie och fördömde fatwan.
 5. Däremot stödde han att samkönade par skulle ha någon form av lagligt skydd.
 6. På 80–talet stödde han lagstiftning som skulle låta delstater bestämma om de ville följa Högsta domstolens dom i fallet Roe mot Wade, någonting han sedan ändrade åsikt om.
 7. Fattiga familjer var klienter till rikare familjer och stödde dessa i konflikter.
 8. Ryssland stödde från första början separatisterna och skickade in vapen, legosoldater och senare hela bataljoner som deltog i flera slag.
 9. Nederländerna stödde parlamentet, varför den rojalistiska flottan tog sig rätten att ingripa mot nederländska intressen och gå till angrepp mot nederländska fartyg, något som ledde till stor vrede i Amsterdam.
 10. Men han nämner också att anklagelserna kan vara en följd av den politiska turbulens som rådde i samband med regeringsbildningen efter valet 2018, och det faktum att han stödde Stefan Löfven (S) som statsminister.
 11. Katalanska och baskiska småpartier stödde PSOE.
 12. Valberedningens ordförande Lars Persson Skandevall förnekar att Anna Starbrink byts ut för att hon inte stödde Sabuni.
 13. Han upprätthöll goda förbindelser med sin svåger storfurst Jaroslav i Kiev och stödde förgäves den norske kungen Olav Haraldsson (”den helige”) i dennes fejd mot den danske kungen Knut den store.
 14. Först stödde de rebeller, sedan skickade de vapen och personal, och sedan 2015 är de till slut själva med i den militära offensiven i Jemen, säger Pieter Wezeman.
 15. Att EU stödde den sociala ekonomin – det vill säga det företagande som styrs demokratiskt, har samhällsmål och återinvesterar sina vinster  – gjorde Jens till en stark anhängare av EU.
 16. På 1990–talet stödde han det liberala Jablokopartiet.
 17. Hansson, numera vilde, tog sitt förnuft till fånga och stödde Alliansen.
 18. Han oroades dock av havets tillstånd med alla utsläpp och stödde arbetet med att rädda Östersjön.
 19. Under valrörelsen 2016 profilerade sig Trump som förespråkare för liberala vapenlagar och stödde tydligt den mycket mäktiga vapenlobbyn – National Rifle Association (NRA).
 20. Men han stödde inte IS.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?