stövlar

Stövlar kan beskrivas som ”går med stora, tunga steg”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av stövlar och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till stövlar

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till stövlar.

Motsatsord till stövlar

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till stövlar.

Vad betyder stövlar?

 1. går med stora, tunga steg

Böjningar av stövlar

 1. stövla
 2. stövlade
 3. stövlades
 4. stövlar
 5. stövlas
 6. stövlat
 7. stövlats

Exempel på hur ordet stövlar kan användas

 1. han stövlade in i rummet utan att knacka

Exempel på hur ordet stövlar används i svenska tidningar

 1. Det är samma arbetare som på andra bilder står, lika bar om överkroppen och med skitiga stövlar ansikte mot ansikte och fot mot fot med en kostymklädd Olof Palme och hans utsökta vävda skinnskor.
 2. Så många pund betalade en köpare nyligen på en auktion för ett par stövlar som den franske kejsaren Napoleon Bonaparte bar under sin exil på ön St Helena.
 3. Dansarna Marianne Kjærsund, Marcus Baldemar och Pernille Holden bokstavligen stövlar in på scen.
 4. De har på sig rejäla kläder och stövlar.
 5. Vid strandkanten stod bland annat stövlar.
 6. Vid försvinnandet uppges han ha burit grön jacka med kamouflagemönster, jeans, svart mössa med texten ”Puma”, grå vantar och gummi stövlar.
 7. Manegen är därmed krattad när Jesper Fock stövlar in som personifieringen av en socialdemokrati som tappat ideologisk riktning.
 8. Zebastian Modin och hans två guider Johannes Andersson och Robin Bryntesson är mitt uppe i ett musik–quiz när presskåren stövlar in i det svenska högkvarteret i Paralympics–byn i ett snöigt Pyeongchang.
 9. Det matchade hon med höga stövlar i samma mönster.
 10. Om man har bra stövlar.
 11. Han är redan i roll, en timme före ridåns uppgång! Sällan har väl Kaptenens stövlar varit så välputsade, och smällt med så eftertryckliga ställningssteg som i denna version av Strindbergs äktenskapshelvete.
 12. Risk att man måste ta på sig stövlar.
 13. För det är omöjligt att inte nämna scenen när Karin Lithmans Julie doppar sina vita fötter i pappagrevens stora stövlar, och på så sätt tar makten över slutscenens självmord.
 14. Vi, som i skog och mark har klafsat i blöthålen efter mästarens stövlar och lyssnat till vad han har haft att säga om natur och ekosystem, vi saknar Tord som en sann naturvän och som en av de stora förebilderna inom naturvården.
 15. Så jag gick där hela eftermiddagen, i stövlar, skyfflandes vatten med barnen och undrade om världen höll på att gå under.
 16. Och i stället för svarta lågskor blir det röda, lårhöga stövlar.
 17. Ville Virtanen i stövlar och Helena af Sandeberg skriker mot varandra på scenen inför en nästan fullsatt salong.
 18. När jag var trött på mig själv och mitt så kallade knarkande stövlade jag in på missbruksteamet i Klippan utan stora förhoppningar om hjälp.
 19. Barnens urväxta stövlar eller idrottsutrustning som inte längre används kan vara en outnyttjad guldgruva.
 20. Folk passerar ganska fritt tänkt blockerade dörrar och när doktor Naser kommer ut för att prata med Hamses pappa kan man se att hans vita stövlar är bruna av ingrott blod.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till stövlar är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.