Synonymer till stackars

Vi känner till 4 synonymer till stackars. Ordet stackars är en synonym till ömkansvärd och arma och kan beskrivas som ”som det är synd om”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av stackars samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till stackars

Följande ord betyder ungefär det samma som ordet stackars och kan ofta användas istället.

 1. arm
 2. arma
 3. beklagansvärd
 4. ömkansvärd

Vad är motsatsen till stackars?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till stackars.

Vad betyder stackars?

 1. som det är synd om

Hur kan ordet stackars användas?

Följande exempelmeningar visar hur stackars kan användas.

 1. Stackars dig!
 2. den stackars katten var helt utmärglad

Hur används ordet stackars i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet stackars används i vanlig text.

 1. En följd av denna galenskap blir att lärare anpassar lektionerna till den stackars F–elevens nivå – och bromsar därmed resten av klassens kunskapsutveckling och stimulans.
 2. Harry är bara en stackars prins, utsatt för en intelligent manipulatör (Meghan), och är inte ens herre över sin egen självbiografi.
 3. – De här stackars flyktingarna måste få hjälp med filtar, madrasser, mat, dryck och så vidare.
 4. Min stackars hörapparat fick all uppmärksamhet.
 5. Vilket det möjligen är, men de här 53 minuterna får det ändå att svaja till rejält i ens stackars föräldrasjäl.
 6. Inget politiskt parti vågar utmana hur detta ägande utvecklats om de inte tvingas av en opinion som vägrar förstå de stackars rika.
 7. Några stackars bönder fick efter det påhälsning av stormen Alfrida och insåg snart att de måste bygga ut sin reservkraft själva.
 8. Vi fick inte testa själva, men det var inga problem att urskilja detaljerna i ett par stackars byggarbetares utrustning långt därnere.
 9. Där finns en stackars utbränd mördarsnigel.
 10. – Det gick så långt att Johan stackars Johan, som vi inte visste led av hjärnskakningar och depressioner, han bröt ihop.
 11. Det var viktigt för mig att det inte skulle bli en skildring av ett stackars barn med en elak förälder utan att filmens mamma Sofia var nyanserad och en hel människa.
 12. Ärkebiskop Hatto II av Mainz, som avled 970, skall enligt sagan ha låtit bygga tornet och använt det för att förtrycka de stackars bönderna vid mellersta Rhen.
 13. I det här fallet så reagerade systemen inte alls – den stackars fotgängaren blev överkörd varje gång.
 14. Mycket snabbt förstod vi att stackars Mennel Ibtissem inte hade någon chans.
 15. Den handlar om vårt stackars sköra styrelseskick som vi så länge tagit för givet, men som kanske inte orkar hålla ut mot de mörka krafterna alldeles ensamt särskilt länge till.
 16. Kom med vilka ekonomiska förslag som helst, men sluta tycka att det är rimliga politiska förslag att fortsätta utrota de tappra stackars arterna vi har kvar.
 17. Där var ett stackars sjukt barn som togs om hand av en fantastisk, tålmodig mamma som bara ville hjälpa andra, berättar Kim Blanchard, en bekant till Dee Dee senare för Buzzfeed News.
 18. Tänk på den stackars vallachefen i OS nu som stod och bad ”det svenska folket om ursäkt”.
 19. Vi har varit stående i över två timmar och kommer att bli det i minst en timme till, säger den stackars SJ–personalen som alla frågar och frågar om och om igen och igen.
 20. Här äts det hamburgare på fyllan, under gräl, när någon gör slut, samt under valhänt hångel i garage när den allt annat än aptitliga hamburgaren mosas in i en stackars tonårings jeansjacka.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är ömkansvärd en synonym till stackars. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet stackars

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet stackars.

Bild med texten stackars