Synonymer till standardiserad

Standardiserad kan beskrivas som ”perfektparticip av standardisera; som standardiserats”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av standardiserad samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till standardiserad

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till standardiserad.

Vad är motsatsen till standardiserad?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till standardiserad.

Vad betyder standardiserad?

 1. perfektparticip av standardisera; som standardiserats

Hur böjs standardiserad?

 1. standardiserad
 2. standardiserade
 3. standardiserat

Hur kan ordet standardiserad användas?

Det saknas exempel på hur standardiserad kan användas.

Hur används ordet standardiserad i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet standardiserad används i vanlig text.

 1. – Det handlar till exempel om granskning av vårdgarantin, kömiljarden och de standardiserade vårdförloppen inom cancer, säger Heléne Berg till tidningen.
 2. – Genom att kräva standardiserade utbyten så kan processerna fungera mer effektivt och det här är en chans att driva på den effektiviseringen, säger han.
 3. Webbsidorna använder sig av populära affärsfraser, nyckelord och pdf–dokument för standardiserade formulär och mallar för att lura in användare från sökmotorer.
 4. Deacam standardiserade nu hela sitt styrskåp med hjälp av Siemens.
 5. Hur blev det då såhär? Johan Alfonsson vänder blicken bakåt till en tid då ekonomin bars av industriproduktion som massproducerade standardiserade varor.
 6. Katter går ju undan och väljer en egen plats för att föda, men kvinnor föder i en standardiserad sjukhusmiljö, säger Marie Berg.
 7. ”Jag tror att vi gradvis kommer att se mer standardiserad information kring klimatrisker.
 8. ”Den nuvarande vägen mot standardiserad punkt–till–punkt–kryptering, utan någon möjlighet till laglig tillgång till data] tillåter inte skydd av världens barn från sexuell exploatering.
 9. R2M ska även bistå med arkitekt– och expertkompetens till Skatteverkets utvecklingsprojekt, med målet att säkra en modern och standardiserad plattform.
 10. Det standardiserade skriftspråket har sina givna regler.
 11. Ytterligare ett mål är att nå ett storkundsavtal och tio standardiserade kundavtal.
 12. Vi har gått över gränsen för de standardiserade vårdflödena på flera områden nu.
 13. Samtidigt säger socialminister Annika Strandhäll till TT att regeringen under mandatperioden har infört det som benämns 31 standardiserade vårdförlopp inom cancervården.
 14. Här bedrivs ringmärkning standardiserat sedan 1972 och de första ringmärkningsinsatserna genomfördes redan i slutet av 1930–talet.
 15. Det är svårt att göra standardiserade körcykler, säger Anders Hallberg, projektledare på Naturvårdsverket.
 16. – Modernt, standardiserat och öppet har alltid varit Beckhoffs ledord och det beskriver också vårt nya HMI.
 17. Varför skulle det ta så lång tid? Vad hade hänt? Frågor som hemsidans standardiserade formulär knappast gav svar på.
 18. Kapsch arbetar både med utveckling av komplexa helhetslösningar med hög grad av kundanpassning och med standardiserade produkter.
 19. Vi vet också att när man började använda blodpass så var det en skakig metodik där man inte hade standardiserat och utvecklat metoderna så att de var tillförlitliga.
 20. Enligt det så kallade standardiserade vårdförloppet som slagits fast av svensk expertis ska operationen ske inom 36 dagar efter diagnos.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?