starta

Starta är synonymt med sätta på och upprätta och kan bland annat beskrivas som ”börjar, sätter igång”. Ordet är motsatsen till sluta.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av starta och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till starta

anträda, begynna, börja, dra igång, grunda, gå av stapeln, igångsättning, initiera, inleda, komma igång, påbörja, slå på, stoppa, sätta på, upprätta

Motsatsord till starta

sluta, avsluta, stoppa, stanna

Vad betyder starta?

  1. börjar, sätter igång
  2. köra igång; sätta på; börja

Exempel på hur ordet starta kan användas

  1. hon startade bilen
  2. man har startat en försöksverksamhet med mindre grupper i förskolan
  3. de startade från Göteborg kl. 6

Exempel på hur ordet starta används i svenska tidningar

  1. Organisationen Sveriges konsumenter har, tillsammans med Elsäkerhetsverket, startat en kampanj där de ber drabbade konsumenter berätta om sina upplevelser av felaktiga produkter.
  2. I helgen fick flertalet personer svårt att starta sin bil efter att ha tankat på Ingos bensinmack i Kviberg.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till starta är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är sätta på en synonym till starta. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är sluta motsatsen till starta.